#Kerrankuussa kuukausilahjoittajille!

Hymyilevä nainen istuu vihko kädessä. Taustalla useita iloisia ihmisiä.
Naisten Pankin #kerrankuussa -kampanja nostaa esiin työllemme elintärkeitä sankareita: kuukausilahjoittajia! Lahjoittajamme tulevat ympäri Suomea, osa heistä on tuttuja kasvoja, osa ehkä ei vielä. Liity sinäkin sankareidemme joukkoon ja tehdään yhdessä tasa-arvotekoja.

Haluatko varmistaa, että tukesi naisille on kestävää? Tule mukaan #kerrankuussa!

Kuukausilahjoituksella tuet hauraassa asemassa elävien naisten yrittäjyyttä ja toimeentuloa helpolla ja kestävällä tavalla. Tuellasi hauraassa asemassa oleva nainen saa koulutusta sekä käytännön oppia yrittäjyydestä ja säästämisestä sekä tukea oman tuotannon kasvattamiseen. Saadun opin sekä säästöryhmiin kuulumisen myötä naisten asema yhteisössä parantuu. Nainen voi lähettää omat lapsensa kouluun sekä ruokkia perheensä omilla tuloillaan.

#kerrankuussa: Päivi Aikasalo

Alun perin Hämeenlinnassa asunut ja työskennellyt pappi Päivi Aikasalo muutti vajaa kolme vuotta sitten Lappiin Utsjoelle paikallisen seurakunnan kirkkoherraksi. Lapissa kaamosaika on alkanut ja kirkossa valmistaudutaan lähestyvään jouluun.

Päivi on Naisten Pankin aktiivi ja ollut mukana perustamassa Hämeenlinnan paikallisryhmää vuonna 2011. Vapaaehtoistyö on johdattanut hänet myös kahdesti Afrikkaan.

– Olen päässyt käymään kahdella hankematkalla Liberiassa ja Ugandassa. Matkat jättivät jäljen siitä, kuinka paljon tekemätöntä työtä maailmassa vielä on. Toisaalta samalla myös sen ajatuksen, että miten vähällä me voimme ihmisiä tukea.

Lue Päivin koko haastattelu >>

Päiviaikasalo

#kerrankuussa: Marja Korhola

Marja Korhola on tunnettu ja tunnustettu tanssitaiteilija, koreografi ja Tanssiteatteri Raatikon johtaja. Hän toimii Naisten Pankin kuukausilahjoittajana. Hänen mukaan se on helppo tapa tukea kehitysmaiden naisia ja hän haastaakin tukijoiksi mukaan kaikki tanssi- ja teatterialan ammattilaiset.

– Tuki menee automaattisesti tililtä ja on lopulta aika pieni raha lahjoittaa.

Marja Korhola on syntyjään lappeenrantalainen ja ihailee omaa äitiään, joka piti huolta monilapsisesta perheestä pienellä ja vaatimattomalla kotitilalla perheen isän työskennellessä merillä.

– Äiti on toiminut esikuvana minulle ja näen, että nämä kehitysmaiden naiset, joita me tuemme, toimivat aivan samanlaisina esikuvina omille tyttärilleen.

Lue Merjan koko haastattelu >>

#kerrankuussa: Elina Koivumäki

Hyväntekeväisyys on aina kuulunut olennaisena osana juristin ja yrittäjän Elina Koivumäen arkeen. Naisten Pankin toiminnan viisaus piilee hänen mukaansa siinä, että hauraassa asemassa elävät naiset saavat mahdollisuuden toimia.

– Naisissa on valtava sisu ja voima; kun heille antaa riittävät resurssit, he saavat uskomattomia asioita aikaan. Naisten Pankin tuki mahdollistaa tuettaville naisille itsenäisen elämän ja tunteen siitä, että he hallitsevat omaa elämäänsä, arkeaan ja mahdollisesti pystyvät myös rakentamaan jotain uutta yhteisöön. Tämän kaltainen merkitys on korvaamatonta.

Elina toimii kuukausilahjoittajana ja haluaa haastaa mukaan kaikki suomalaiset startup-yhtiöt ja -kiihdyttämöt.

– Heillä on toiminnan taustalla innovatiivinen idea ja tahto luoda uutta. Samaa tekevät myös Naisten Pankin tukemat naiset – olosuhteissa tosin, jotka eivät ole niin helpot kuin meillä.

Lue Elinan koko haastattelu >>

#kerrankuussa:
Ville Blåfield

Pitkän linjan journalisti, kirjoittaja ja nykyään viestintäneuvonantajana Milttonilla työskentelevä Ville Blåfield toimii Naisten Pankin kuukausilahjoittajana. Parhaimmillaan tuki on Ville Blåfieldin mielestä sitä, että se mahdollistaa kohdemaan naisten täyttymättömät unelmat.

– Pienellä tuella mahdollistetaan elämänkokoisten unelmien toteutuminen. Meidän lahjoittajien maltillisilla summilla tehdään valtavia haaveita todeksi. Se on hieno vipuvarsi.

– Kaltaiselleni laiskalle ihmiselle kuukausilahjoitus on kätevä tapa, hän nauraa. Tuki siirtyy Naisten Pankille automaattisesti.

Lue Villen koko haastattelu >>

#kerrankuussa:
Johanna Hugg

Oululainen teknologia-alalla projektipäällikkönä työskentelevä Johanna Hugg on jo vuosia toiminut vapaaehtoistyössä Naisten Pankin Oulun paikallisryhmässä sekä kuukausilahjoittajana.

– Halusin sitoutua lahjoittamaan kuukausittain – pieni lahjoitus kerran kuussa ei ole minun arjessani mistään pois, mutta antaa hyvän mielen. On huikea ajatus, että pienillä säännöllisillä lahjoituksillani voin muuttaa useamman ihmisen elämän.

Johanna haluaa haastaa kuukausilahjoittajaksi kaikki tekniikan ammattilaiset.

– Vaikutamme ihmisten elämään kehittämällä ja käyttöönottamalla uutta teknologiaa. Lahjoitus Naisten Pankille on erilainen tapa muuttaa maailmaa. Kannustan kaikkia mukaan tukemaan tätä työtä!

Lue Johannan koko haastattelu > >

#kerrankuussa:
Minna Pirttilahti

Joensuulainen Minna Perttilahti on kahden pienen lapsen äiti ja siivousalan yrittäjä. Vuoden yrittäjänaiseksi valittu Minna liittyi Naisten Pankin toimintaan mukaan kuusi vuotta sitten.

– Kun tuen naisia, tuen samalla lapsia. Naisten Pankin toiminnan kautta mahdollistamme naisille enemmän tasa-arvoa ja sitä kautta vaikutusmahdollisuuksia. Kun naiset työllistyvät, heidän itsetuntonsa vahvistuu ja sitä kautta he pystyvät vaikuttamaan paremmin omaan ja lastensa tulevaisuuteen. Se on parhainta, mitä heille voi tapahtua.

Minna Perttilahti valitsi kuukausilahjoituksen, koska se on kätevä tapa tukea. Minna haluaa haastaa mukaan kaikki yrittäjänaiset.

Lue Minnan koko haastattelu >>

#kerrankuussa:
Anniina Nirhamo

Vastavalmistunut nuori toimittaja Anniina Nirhamo on toiminut Naisten Pankin kuukausilahjoittajana vuodesta 2017. Anniina toimii myös Naisten Pankin Helsingin paikallisryhmän vapaaehtoisena ja somevastaavana.

– Tässä toiminnassa minua ilahduttaa se, että me suomalaiset emme vain mene antamaan yksipuolista tukea, vaan tarjoamaan koulutusta ja mahdollistamaan osaamista paikallisille naisille. Naisten voimaantuminen vaikuttaa paitsi perheisiin, myös koko kyläyhteisöön.

Anniina haastaa mukaan kuukausilahjoittajaksi nuoret aikuiset.

– Mukaan voi lähteä pienelläkin kuukausilahjoituksella. Monilta menee Netflixiin kymppi kuussa. Pienelläkin summalla on iso merkitys.

Lue Anniinan koko haastattelu >>

#kerrankuussa huhtikuussa:
Raili Hulkkonen

Suomessa tunnetun ja tunnustetun meikkitaiteilijan Raili Hulkkosen sydäntä lähellä ovat naiset ja luonto.

Hän tukee aktiivisesti luonnonsuojelua sekä Naisten Pankin kautta kehitysmaan naisia. Hänen mukaansa lahjoitusten myötä naisille luodaan uusia mahdollisuuksia.

– Toimin kuukausilahjoittajana, se on helppo tapa tukea.  Soisin, että naisilla olisi itsekkäästi enemmän omaa aikaa ja he pääsisivät aloittamaan jotain uutta. Tämän kautta he voivat päästä työelämään kiinni ja siitä hyötyvät paitsi he itse, myös heidän lapsensa.

Lue Railin koko haastattelu >>

#kerrankuussa:
Jarmo Sunnari

– Naisten Pankin toimintaidea on mahtava ja se erottuu muista järjestöistä sillä, että se tukee kehitysmaan naisia pärjäämään omilla kyvyillään. Yrittäjälähtöisyyden ja kyläpankkitoiminnan kautta luodaan mahdollisuuksia naisille niissä maissa, missä niitä ei yleensä ole tarjolla. Naisten Pankin kuukausilahjoittajana voi jokainen laittaa varojensa mukaan pienemmänkin summan kuukaudessa.

Lue Jarmon koko haastattelu >>

Mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan?

Paljon!

Tyttöjen ja naisten koulutus tarjoaa mahdollisuuden ansiotyöhön ja jopa yrittäjyyteen. Naisen omat tulot vakauttavat koko perhettä ja lapset, etenkin tytöt, pääsevät kouluun. Työtä tekevän, osallistuvan ja lukevan äidin esimerkki lapsille on vahva. Ja koulutus on ensimmäinen edellytys sille, että naiset pääsevät mukaan tekemään päätöksiä ja demokratia toteutuu. Näin sukupolvien kierre voidaan katkaista.

30 eurolla nainen saa mahdollisuuden ammattiin
75 eurolla nainen saa starttirahan oman yrityksen perustamiseen.
400 eurolla kuusi naista saa mahdollisuuden osallistua lukutaitotunneille ja oppia lukemaan

Vuonna 2020 Naisten Pankki tekee työtä 12 hankkeessa kuudessa maassa, 29 800 hauraassa asemassa olevan naisen kanssa. Työssämme tuemme:

  • pienlainoja, ammattikoulutusta ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa
  • naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita
  • monia uusia, innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita

Mikä on #kerrankuussa?

  • Hurraa-huuto säännöllisille tukijoillemme, joiden avulla pitkäkestoinen työ naisten oikeuksien puolustamiseksi on mahdollista
  • Naisten Pankilla on 3 270 kuukausilahjoittajaa
  • kuukausilahjoitukset 620 000 € / v
  • uusille kuukausilahjoittajille valtava tarve, jotta jatkossakin voimme tukea mahdollisimman montaa naista ja perhettä oman elinkeinon alkuun
  • Jaa, kerro, haasta, ryhdy!