Kerrankuussa

Naisten Pankin #kerrankuussa kampanja nostaa esiin työllemme elintärkeitä sankareita: kuukausilahjoittajia! Vuoden 2019 kestävä kampanja esittelee kuukausittain uuden kasvon, joka kertoo meille, miksi hän haluaa tukea juuri Naisten Pankkia kerran kuussa. Lahjoittajamme tulevat ympäri Suomea, osa heistä on tuttuja kasvoja, osa ehkä ei vielä. Pysy kuulolla!

#kerrankuussa maaliskuussa: Jarmo Sunnari

– Naisten Pankin toimintaidea on mahtava ja se erottuu muista järjestöistä sillä, että se tukee kehitysmaan naisia pärjäämään omilla kyvyillään. Yrittäjälähtöisyyden ja kyläpankkitoiminnan kautta luodaan mahdollisuuksia naisille niissä maissa, missä niitä ei yleensä ole tarjolla. Naisten Pankin kuukausilahjoittajana voi jokainen laittaa varojensa mukaan pienemmänkin summan kuukaudessa.

Lue Jarmon koko haastattelu >>

#kerrankuussa huhtikuussa: Raili Hulkkonen

Suomessa tunnetun ja tunnustetun meikkitaiteilijan Raili Hulkkosen sydäntä lähellä ovat naiset ja luonto.

Hän tukee aktiivisesti luonnonsuojelua sekä Naisten Pankin kautta kehitysmaan naisia. Hänen mukaansa lahjoitusten myötä naisille luodaan uusia mahdollisuuksia.

– Toimin kuukausilahjoittajana, se on helppo tapa tukea.  Soisin, että naisilla olisi itsekkäästi enemmän omaa aikaa ja he pääsisivät aloittamaan jotain uutta. Tämän kautta he voivat päästä työelämään kiinni ja siitä hyötyvät paitsi he itse, myös heidän lapsensa.

Lue Railin koko haastattelu >>

Haluatko varmistaa, että tukesi naisille on kestävää? Tule mukaan #kerrankuussa!

Tule Naisten Pankin kuukausilahjoittajaksi >>

Kuukausilahjoituksella tuet kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä helposti ja kestävällä tavalla. Kuukausittainen lahjoitus on helppo tapa varmistaa säännöllinen tuki mahdollisimman monelle tytölle ja naiselle kehitysmaissa. Kuukausilahjoittajana saat säännöllistä tietoa siitä, miten tukesi muuttaa naisten asemaa.

Mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan?

Paljon!

Tyttöjen ja naisten koulutus tarjoaa mahdollisuuden ansiotyöhön ja jopa yrittäjyyteen. Naisen omat tulot vakauttavat koko perhettä ja lapset, etenkin tytöt, pääsevät kouluun. Työtä tekevän, osallistuvan ja lukevan äidin esimerkki lapsille on vahva. Ja koulutus on ensimmäinen edellytys sille, että naiset pääsevät mukaan tekemään päätöksiä ja demokratia toteutuu. Näin sukupolvien kierre voidaan katkaista.

30 eurolla nainen saa mahdollisuuden ammattiin
75 eurolla nainen saa starttirahan oman yrityksen perustamiseen.
400 eurolla kuusi naista saa mahdollisuuden osallistua lukutaitotunneille ja oppia lukemaan

Vuonna 2019 Naisten Pankki tekee työtä 12 hankkeessa kuudessa hauraassa maassa, 27 000 naisen kanssa. Työssämme tuemme:

  • pienlainoja, ammattikoulutusta ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa
  • naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita
  • monia uusia, innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita

Mikä on #kerrankuussa?

  • Hurraa-huuto säännöllisille tukijoillemme, joiden avulla pitkäkestoinen työ naisten oikeuksien puolustamiseksi on mahdollista
  • Naisten Pankilla on 3 270 kuukausilahjoittajaa
  • kuukausilahjoitukset 620 000 € / v
  • uusille kuukausilahjoittajille valtava tarve, jotta jatkossakin voimme tukea mahdollisimman montaa naista ja perhettä oman elinkeinon alkuun
  • Jaa, kerro, haasta, ryhdy!

    Sat Sochenda, naisten maatalousosuuskunnan puheenjohtaja, Pursat, Kambodža