Ihanainen iltapäivä Pietarsaaressa

Musiikillinen hyvän mielen tapahtuma pidetään sunnuntaina 1.11. klo 14-16 seurakuntakeskuksessa Pietarsaaressa.  Sen tulot menevät lyhentymättöminä Kirkon Ulkomaanavun kautta Naisten Pankin kohteisiin kehitysmaissa.

Päätähdeksi olemme saaneet Voice of Finlandista tutun mahtavaäänisen Sarah Tiaisen (Pietarsaari/ Kokkola).  Muut esiintyjät ovat paikallisia: uusia suomalaisia edustaa pietarsaarelainen Wanida Noynarin. Hän teki pitkän laulajanuran kotimaassaan ennen Suomeen tuloaan. Pietarsaarelainen on myös trubaduuri, sanoittaja ja säveltäjä Heimo Riihimäki, samoin Anni Teerikankaan johtama Rytmis-kuoro.

Tilaisuudessa Naisten Pankista kertoo sen koordinaattori Jaana Hirsikangas Helsingistä.

Tilaisuuden juontaa Ritva Karhula.

Tapahtuman järjestää Naisten Pankki Pietarsaari. Se on suomenkielinen Naisten Pankin toimintaryhmä Pietarsaaressa.

Mielestämme juuri nyt on oikein tukea kotimaissaan asuvia kehitysmaiden naisia hankkimaan ammatin, jolla nainen voi antaa tulevaisuuden koko perheelleen ja jopa kylälle. Näin ihmisiä autetaan auttamaan itseään selviämään kotimaassaan taloudellisesti.

Olemme huolestuneena panneet merkille, kuinka suomalaiset  tuntuvat jakautuneen suhtautumisessa turvapaikanhakijoihin kotimaassaan. Naisten Pankki tekee omalta osaltaan työtä, jotta ihmiset selviäisivät kotimaassaan – ainakin rauhan aikana. Sitä tarvitaan turvapaikanhakijoiden tukemisen rinnalla.

Valtion kehitysapumäärärahojen leikkaus on pakottanut Kirkon Ulkomaanavun lopettamaan lukuisia käynnissä olevia hankkeita kehitysmaissa. Naisten Pankin kohteet kuitenkin saavat jatkaa!

Samalla kun teemme hyvää hyvällä mielellä, tarjoamme sosiaalisen kohtaamisen paikan keskellä pimeää syksyä. Tilaisuudessa on kahvi- ja mehutarjoilu itse tehtyine leivonnaisineen. Varoja kootaan myös pika-arvoilla, joiden voitot on saatu lahjoituksina. Pääsymaksu on 10 euroa, eläkeläisiltä 5 euroa.  Paikalla on mahdollisuus ryhtyä osakkaaksi Naisten Pankkiin.

NPihanainen1nov15-01