Juha Tapion joulukonsertti

JUHA TAPION JOULULAULUJA KIRKKOKONSERTIT 2012
Viime vuosien yksi suosituimmista artisteista, laulaja, lauluntekijä Juha Tapio tekee joulukuussa 10 joulukonserttia kattavan kirkkokiertueen bändinsä kanssa. Konserteissa kuullaan pääosin Juhan marraskuussa julkaistun ”Joululauluja”-levyn materiaalia sekä Juhan tunnetuimpia omia kappaleita.
Juha Tapion marraskuun 16. päivänä julkaistun ja heti ilmestyttyään platinaa myyneen joululevyn kantavana teemana on perinteen ja miehen kohtaaminen. Hän on valinnut albumille kolmetoista tuttua ja itselleen merkityksellistä joululaulua, esim. Varpunen jouluaamuna, Kun joulu on, Sylvian joululaulu, En etsi valtaa loistoa, Jouluyö juhlayö. Kunnioitus klassikkoja kohtaan kuuluu kappaleiden sovituksissa ja tulkinnassa. Lauluja ei ole nykyaikaistettu, vaan on hakeuduttu joulun ytimeen, hiljentymiseen. Juhan laulusta kuuluu, kuinka rakkaita nämä sävelmät hänelle ovat. Tuttujen laulujen ja Juha Tapion äänen kohtaamisesta syntyy ikiaikainen tunnelma.
Kirkkokiertueella Juha Tapio konsertoi ensimmäistä kertaa mm. Turun Tuomiokirkossa. Radio Suomi nauhoittaa perinteisen jouluaaton konserttinsa Juhan joulukonsertista Turun Tuomiokirkossa 11.12. Konsertin lähetysajat Radio Suomen taajuudella ovat ma 24.12. klo 15:00 ja uusinta ti 25.12. klo 09:00.
Konserttien nettotuotosta lahjoitetaan 10 % Kirkon Ulkomaanavun adventtikampanjalle.
Tämänvuotisella adventtikeräyksellä Kirkon Ulkomaanapu haluaa muistaa erityisesti orvoiksi jääneitä lapsia.
Juha Tapion joulukonserttien 2012 ennakkomyyntipaikat ovat Menolipussa, Lippupalvelussa ja Lippupisteessä. Konsertin kesto noin 75 min.