Edvin Piira -ilta 7.11.

Edvin Piira -ilta on kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle helsinkiläisrunoilija Edvin Piiralle (1931 – 2018). Piira oli arjen realisti ja vuodenaikojen intohimoinen kuvittaja. Hänen runouteensa syntynyttä musiikkia kuullaan sekä Oodi vuodenajalle -konsertissa että Kuusi ja kataja -kamarioopperassa, jotka yhdessä muodostavat Edvin Piira -illan.
Edvin Piira käsittelee vuodenaikojen vaihtumista, “keskeisarkea” ja romanttisia aiheita, kuten merta ja luontoa, mitä omaperäisimmällä tavalla. Runot ovat pieniä, mutta niiden jokainen sana on punnittu. Piira oli aikansa lahjakkuus, jonka tuotanto on jäänyt katveeseen.
Illan ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Oodi vuodenajalle -konsertti, joka koostuu Veli-Pekka Bäckmanin säveltämistä Piiran runoista.
Markus Bäckman, laulu
Kati Sannelvuo, piano 

Toisella puoliajalla esitetään Veli-Pekka Bäckmanin säveltämä kamariooppera Kuusi ja kataja, joka pohjautuu Piiran kahteen runoon.
Janne Hautsalo, bassobaritoni 
Pekka Haahti, baritoni 
Tia Svanberg, sopraano 
Camerata Amoroso -jousikvartetti

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta 10 euroa. Tuotto menee lyhentämättömänä Naisten Pankin toimintaan. Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naistentoimeentuloa ja yrittäjyyttä kestävän kehityksen periaattein.
Esityksen kesto n 1,5 tuntia.
Visualisointi: työryhmä, Terhi Ihalainen
Valotekniikka: Jari Piitulainen
Ohjaus: Evan Schoombie.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan esitystä!