Tue tasa-arvoisempaa maailmaa naisille. Tekstaa haluamasi summa Mobile Pay nro 41109

Edvin Piira -ilta 7.11.

Edvin Piira -ilta on kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle helsinkiläisrunoilija Edvin Piiralle (1931 – 2018). Piira oli arjen realisti ja vuodenaikojen intohimoinen kuvittaja. Hänen runouteensa syntynyttä musiikkia kuullaan sekä Oodi vuodenajalle -konsertissa että Kuusi ja kataja -kamarioopperassa, jotka yhdessä muodostavat Edvin Piira -illan.

Edvin Piira käsittelee vuodenaikojen vaihtumista, “keskeisarkea” ja romanttisia aiheita, kuten merta ja luontoa, mitä omaperäisimmällä tavalla. Runot ovat pieniä, mutta niiden jokainen sana on punnittu. Piira oli aikansa lahjakkuus, jonka tuotanto on jäänyt katveeseen.
Illan ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Oodi vuodenajalle -konsertti, joka koostuu Veli-Pekka Bäckmaninsäveltämistä Piiran runoista.
Toisella puoliajalla esitetään Veli-Pekka Bäckmanin säveltämä kamariooppera Kuusi ja kataja, joka pohjautuu Piiran kahteen runoon.
Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta 10 euroa. Tuotto menee lyhentämättömänä Naisten Pankin toimintaan. Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naistentoimeentuloa ja yrittäjyyttä kestävän kehityksen periaattein.
Esityksen kesto n 1,5 tuntia.

Esiintyjät ja työryhmä:
Janne Hautsalo, bassobaritoni
Pekka Haahti, baritoni
Tia Svanberg, sopraano
Camerata Amoroso -jousikvartetti.
Visualisointi: työryhmä, Terhi Ihalainen
Valotekniikka: Jari Piitulainen
Ohjaus: Evan Schoombie.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan esitystä!