Käteväiset käsityöpiiri

Käsityöpiiri Käteväiset kokoontuu ma 12.2. klo 16- Perheentalossa. Illan ohjelmassa on mukavan seuran lisäksi monenlaista muuta mukavaa.

1. Kahvi/teetarjoilu suolaisen ja makean leivonnaisen kera. Tarjoilusta 5 euron lahjoitus Naisten Pankille. Jos haluat liittyä kahvitusporukkaan, ilmoittaudu vastaamalla tähän sähköpostiin.

2. Arpajaiset. Arpajaispalkinnoksi Koivulan Marja on leiponut yli satavuotiaaseen leivänjuureen ruislimpun. Arvan hinta 3 €.

3. Vauvanpeittolappujen neulominen jatkuu. Mallin näihin luomme perjantain yökerhossa.

4. Alpakkalankojen yhdistely jatkuu aina vaan, sillä saimme uuden ison lahjoituserän tammikuussa.

5. Uusien tuoteideoiden jatkojalostus, mahdollisesti näytteitäkin. Mietitään, mitä otetaan tuotantoon ja missä järjestyksessä.

– Puikkopiika/puikkoparkki, kulmikas (Eeva Mikkola ja Hilkka Korhonen)
– Postikortti, taitettu 2-puoleinen, yleinen (Hilkka Korhonen)
– Kynttilä/kynttilät lahjapakkauksessa, Naisten Pankin logo läpinäkyvään pakettiin, ei kynttilään (Arja Korpelainen ja Leila Kontkanen)
– Saapasrenki (Irja Kinnunen)
– Patavahti (Irja Kinnunen)
– Pussinsulkija (Eila Leinonen)
– Kirjanmerkki puusta (Eila Leinonen)
– Servettirenkaat huovasta pääsiäismyyntiin (Hannele Jokiniemi)
– Keväänvärisiä, hauskoja myssyjä vauvoille/lapsille (Anu Krook)
– Vauvanpeitto (Arja Korpelainen ja Anu Krook)

6. Kirkaanväristen matonkuteiden leikkaamista. Ota mukaan terävät sakset, sillä leikkuu on tylsillä saksilla tylsää monella tapaa, käsivarsikin siinä voi tulla kipeäksi. Suutari teroittaa saksesi hetkessä. Kuulema Citymarketin suutari antaa alennusta aina seuraavasta parista, joten saksia kannattaa teroituttaa useammat kerralla.

Tilatut punainen ja oranssi räsymatto ovat valmiita ja toimitamme ne tilaajalle mahdollisesti jo perjantaina. Kuteet riittivät hyvin. Kiitos niiden leikkaajille.

Neulojat voivat tulla noutamaan lankoja, malleja ja ohjeita kotona neulomista varten. Tarjolla on lahjoituksena saatua alpakkalankaa (pätkiä tai yhdisteltyjä valmiita keriä), Pirtin Kehräämön myssylankaa, Regia-lankaa, ym. Käsityöpiirissäkin voi neuloa, saada opastusta ja jatkaa sitten kotona. Jos et pääse nyt paikalle, ota yhteyttä Korpelaisen Arjaan, arja.korpe@gmail.com.

Tervetuloa mukaan aina kun sinulle sopii, ota mukaan kaverisi, lapsesi ja lapsenlapsesikin!