Kävele Naiselle Ammatti 6.9.2020 Joensuussa

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumalla kerätään varoja hauraiden maiden naisten olosuhteiden parantamiseksi.

Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan yhteinen kävelypäivä toteutetaan Joensuussa sunnuntaina 6.9.2020.

Kävelemme Utran saaressa. Ideana on tehdä niinkuin esiäitimme aikanaan eli neuloa tai virkata samalla kun kävelemme. Ennen vanhaan naiset ovat liikkuneet jalkaisin pitkiä matkoja, ja heillä on aina ollut neulomus mukana. Lankakerät ja muut käsityötarvikkeet kulkivat näppärästi käsivarrella Neulukka-pussukassa. Myös nykyajan neulojat ja virkkaajat ovat huomanneet Neulukan toimivuuden esimerkiksi junassa ja lentokoneessa.

 

Naisten Pankin vapaaehtoinen Arja Korpelainen esittää äidinäitiään Loviisaa neulomassa kävelyn lomassa. Kuva: Naisten Pankki / Anneli Airola

Ota mukaan oma Neulukkasi ja käsityösi. Jos sinulla ei ole vielä Neulukkaa, voit hankkia sen ennen kävelyä 15 eurolla. Voit tietysti vain kävellä ilman neulomusta.

Utran saari on kaunis ja polut ovat helppokulkuisia, levähtää voi laavulla, joita on pääsaarella kolme. Reitti on n. 2 km. Vaihtoehtoinen reitti on mantereen puoleinen rantapolku, n. 3 km. Tapahtumassa noudatetaan koronatilanteen mukaisia turvallisuusohjeita (mm. vain terveenä mukaan ja muistetaan turvavälit). Kokoontuminen Utran saarten parkkipaikalla klo 12.

Utran saarilla on ollut merkittävä rooli Joensuun seudun teollistumisessa. Lue lisää http://cgi.jns.fi/koulu/kuma/kohteet/utra_saha.html

Lahjoita jo etukäteen haluamasi summa Naisten Pankille.

Tervetuloa!

********

Kävele Naiselle Ammatti -kampanjaan voit osallistua myös 15.5. alkaneella ja koko loppuvuoden 2020 kestävällä OmaKävely-kampanjalla.

Jos ilmoittaudut kävelyyn elokuun aikana, osallistut Minna Parikan kenkien arvontaan. Kenkätaiteilija Minna Parikka tukee kenkälahjoituksellaan Naisten Pankkia.

Kävele yksin tai pyydä kaverisi mukaan. Valitse oma reittisi,  lenkin kesto, ajankohta ja tyyli. Tai kävele yhdeksään kohteeseen, jotka on kuvannut Anneli Airola:

Kävelykohteita Joensuussa (1)

– rautatiesilta
– Utran saaret
– Ylisoutajan silta
– Hasanniemi
– Kosiosusi kauppatorilla
– Taitokortteli
– ev.lut. kirkko
– ort. kirkko
– Ilosaari

Kävelyn sijasta voit juosta, pyöräillä, uida, joogata tai vaikkapa soutaa. Kaikki liikkuminen ja lahjoittaminen on hyväksi!

Lahjoittaa voit joko kertasumman tai kokoamalla summan vähitellen esim. yksi euro/liikkumiskerta:
– Verkossa: https://www.naistenpankki.fi/lahjoita/
– Tilisiirtona: Nordea FI63 1745 3000 1321 02 tai OP FI47 5789 5420 0246 76
Kirjoita viestikenttään: OmaKävely ja paikkakunta
– MobilePay: 41109
– Joensuun Naisten Pankin Fundreiserissä, joka on jo avoinna Facebook-sivullamme 12.8. saakka. Tarvitset siihen luottokortin.

Tervetuloa mukaan!

Lahjoita naiselle ammatti >>