Kestävä kulutus -projekti

Kasvatustieteen opiskelijat tuottavat Kestävä kulutus -projektin yhdessä Joensuun Naisten Pankin kanssa.

Projektin teema on kestävä kulutus vaatteiden näkökulmasta. Opiskelijat kartoittavat kuluttajien ennakkokäsityksiä sekä pyrkivät vaikuttamaan kuluttajien arvoihin ja asenteisiin arvostelematta kuitenkaan mitään vaateketjua tms. He luovat sähköisen oppimateriaalin aiheesta ja dokumentoivat sen blogi-alustalle.

Opiskelijat kertovat aiheesta lisää Käteväisissä 9.4.

Hankkeen ”loppunäytös” on Kestävästi kuluttaen kaunista ja hyvää -tapahtuma ja -näyttely Kesäntekijäisten yhteydessä Taitokorttelissa pe-la 4.-5.5.2018.  Naisten Pankilla on Taitokorttelin sisäpihalla pöytiä ja telttakatos, joissa on esillä ja myynnissä kierrätysmateriaaleista valmistettuja käsitöitä (mm. mattoja, istuinalustoja, alpakkaneuleita) sekä työnäytöksiä, joissa yleisö voi kokeilla niiden tekemistä.

Pukeudumme tapahtumaan kierrätyshenkisesti pitkäikäisiin, kulutusta ja vuosia kestäviin vaatteisiin. Lisäksi vaatteita on esillä ripustimissa. Opiskelijat ottavat kuvia ja kokoavat vaatteisiin liittyviä tarinoita omaan projektimateriaaliinsa. He myös karttoittavat yleisön kantoja ja asenteita kestävään kulutukseen.