Kävele Naiselle Ammatti -tempaus Oulun seutu

Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti on Suomen suurin vuosittainen hyväntekeväisyyskävelytapahtuma. Tänä vuonna kävellään jo 11. kertaa ja kerätään varoja hauraiden maiden naisten hyväksi. Kävelytempaus kestää tänä vuonna aina vuoden loppuun asti. Lahjoitusvaroilla tuetaan naisten ammatillista koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa.

Aiempina vuosina olemme kaikki kerääntyneet yhdessä kävelemään. Tänä vuonna kävelemme Oma Kävelyn poikkeuksellisesti yksin, kaksin tai pienryhmissä. Kävely sopii useimmille, mutta jos haluat juosta, pyöräillä, soutaa tai uida, niin sekin käy!

Näin voit toimia ja lahjoittaa naiselle Ammatin:

 • Ilmoittaudu mukaan kävelyyn ja valitse kävelypaikkakunnaksi Oulu.
 • Lähde kävelylle yksin tai pyydä kaveri mukaan! Muista turvavälit.
 • Valitse oma reittisi, lenkin kesto ja tyyli. Jaamme myös kävelyreittivinkkejä kanavissamme.
 • Voit tehdä kertalahjoituksen tai kerryttää omaa lahjoitussummaa vähitellen, esimerkiksi euro kävelykerrasta.
 • Kävelytempaus kestää vuoden loppuun, 31.12.2020 asti.
 • Voit lahjoittaa Ammatin (30 €) tai sinulle sopivan summan verkkolahjoituksena tai MobilePayn kautta (41109, viesti omakävely).

Loppusyksyn merelliset kohteet:

 • Hailuoto on Perämeren suurin saari, joka sijaitsee Oulun edustalla ja sinne pääsee lautalla Oulunsalon lauttarannasta
  – Marjaniemen majakan tuntumassa voi fiilistellä vanhan kalastajakylän tunnelmaa ja sieltä lähtee esteettömiä reittejä meren rannan tuntumaan.
  – Hailuodossa on retkeilyreittejä, joita pitkin pääsee laavuille ja muun muassa Keskiniemen pookille
  – Tutustumisen arvoinen on Hailuoto Organum, joka on Hai Art ry:n rakentama betoninen tilataideteos, joka sijaitsee Ulkokarvossa. Teos on akustiikkataiteilija Lukas Kuehnen suunnittelema.
 • Varjakassa sijaitsee Akionlahti ja Akionsaari. Akionsaarea kiertää 3 km mittainen luontopolku. Etelärannalla sijaitsee lintutorni ja pohjoispuolella laavu ja nuotiopaikka. Todella viehättävä reitti, syksyllä voi ihastella luonnon syveneviä värejä.
 • Hietasaaressa menee kiva reitti meren tuntumassa. Reitin varrella on lintutorni, nuotiopaikka ja luontolava. Reitiltä voi kävellä Nallikariin, Toppilansaareen tai vaikka Pikisaareen. Tutustu Hietasaaren talviurheilureitteihin täältä.

 

Pyöräilyvinkit:

 

Syksyn kulttuurikävelyvinkit:

 • Oulun kaupungin ulkoveistokset ihastuttavat ja joskus myös vihastuttavat katsojaansa. Tutustu eri kaupunginosien julkisiin veistoksiin ja tee kävelyretkiä ympäri kaupungin. Julkisia ulkoveistoksia kaupungista löytyy yhteensä 51 ja ikäeroa vanhimman ja nuorimman veistoksen välille kertyy yli 120 vuotta. Veistoskävely kertoo taiteen lisäksi muuttuvasta ajasta, kulttuurista ja yhteiskunnasta.
 • Galleria MABD tarjoaa kolmen viikon välein vaihtuvia mieleenpainuvia näyttelykokemuksia kotimaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Syksyn näyttelykaudella galleriasta löytyy taidetta mm. Pekka Homaselta, Maarika Maurylta, Hanna Schroderukselta, Sari Moilalta, Anne Ståhle-Kannialta, Kaisu Syrjälältä ja Kalle Nurmiselta. Galleria MABD sijaitsee historiallisessa Tuomitalossa, Kajaaninkatu 25. Galleria on avoinna ke-pe klo 13-18 ja la-su klo 12-16.
 • Ympäristötaidepolku Pikinen Poloku johdattelee sinut kulttuurikävelylle Pikisaaren rannoille, metsiköille sekä Vanhan Villatehtaan pihamaalle. Luonnosta löytyy 18 taideteosta aina 30.8. saakka.
 • Warjakan Taidepolku on osallistava taidekokemus, jossa pääset tekemään taidetta luonnon materiaaleista, voit harjoitella läsnäoloa ja havainnointia, kuunnella runoja, äänimaailmoja sekä osallistua uusien teosten luomiseen. Polun tavoitteena on antaa uusia ideoita ja tapoja toteuttaa itseään. Taidepolku kulkee metsässä Varjakan Lintulenkki -luontopolkua pitkin. Sen kiertämiseen kannattaa varata aikaa 1 – 1,5 h. Taidepolku on avoinna 31.8. asti.
 • Vanhan Limingan Kulttuurikuntopolun voi kiertää kävellen tai pyörällä. Polku tutustuttaa sinut Limingan yli 500-vuotisen historian merkittävimpiin kulttuurikohteisiin.

 

Kesän ja alkusyksyn luontokohdevinkit:

 • Ainolan puistoalueelta lähtien voit seurailla joen vartta, kääntyä voi esim. rautasillalta takaisin ja kävellä Raatin kautta kivan lenkin. Ainolan puiston Kahvila Kiikussa voit nauttia pientä syötävää ja viikonloppuisin myös keittoa. Kiikku on avoinna kesän ajan joka päivä ja syys-lokakuussa viikonloppuisin.
 • Koitelin kosket sijaitsevat Oulun pohjoispuolella. Siellä voit seurata kosken pauhuja ja kävellä saaresta saareen. Koitelin Tunnelmatupa on avoinna päivittäin kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin kello 11-20. Elokuun puolesta välistä syyskuun loppuun viikonloppuisin 11-18. Tuotevinkkinä Tuvan suussasulava pannari ja kahvi/tee hintaan 5,50e/hlö.
 • Sanginjoen retkeilypoluilla löytyy monen mittaista reittiä. Voit kiertää esimerkiksi Kalimenpolun, Isokankaan retkeilypolun tai vaikka piipahtaa Lemmenpolulla. Isokankaan suojelualue on vasta laajentunut niin, että se muodostaa maan suurimman kunnallisen luonnonsuojelualueen. Matkalla voit piipahtaa Loppulan luontokahvilassa (Sanginjoentie 1101). Kahvilaa ylläpitää vapaaehtoisvoimin Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys. Kahvila on avoinna kesäajan
  lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00-17.00.
 • Iinatin kuntorata löytyy Iinatin ja Hiirosen kaupunginosien tuntumasta. Hyvä latuverkoston pohja mahdollistaa lenkkeilyn kesäaikana, reittien kanssa saa olla tarkkana, ettei kävele eksyksiin. Ympäröivä metsä on hurmaavaa, jopa pikkuisia mäkiä löytyy reittien varrelta. Hiirosen urheilupuistoon (Urheilupuistontie, 90250 Oulu) voi vaikka jäädä jumppailemaan lenkin jälkeen.

Lahjoita naiselle ammatti >>