Kävele Naiselle Ammatti Oulu

Hymyilevä nainen kurkistaa puunoksien lomasta
Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti on Suomen suurin vuosittainen hyväntekeväisyyskävelytapahtuma. Tänä vuonna kävellään jo 12. kertaa ja kerätään varoja hauraiden maiden naisten hyväksi. Lahjoitusvaroilla tuetaan naisten ammatillista koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa.

Tänä vuonna järjestämme kaksi yhteistä kävelyä. Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan aloituspäivänä 1.6. teimme yhdessä Fotokävelyn. Päätapahtuma järjestetään valtakunnallisena Kävele Naiselle Ammatti -päivänä sunnuntaina 5.9.2021 yhteistyössä OSAOn matkailualan opiskelijoiden kanssa. Lisää päivämäärä jo nyt kalenteriisi!

Lisäksi voit järjestää Oma Kävelyn yksin, kaksin tai pienryhmissä. Kävely sopii useimmille, mutta jos haluat juosta, pyöräillä, soutaa tai uida, niin sekin käy! Löydät tältä sivulta lukuisia vinkkejä Oma Kävelyyn Oulun seudulla.

Näin voit toimia ja lahjoittaa naiselle Ammatin:

 • Ilmoittaudu mukaan kävelyyn ja valitse kävelypaikkakunnaksi Oulu.
 • Lähde kävelylle yksin tai pyydä kaveri mukaan! Muista turvavälit.
 • Valitse oma reittisi, lenkin kesto ja tyyli. Jaamme myös kävelyreittivinkkejä kanavissamme.
 • Voit tehdä kertalahjoituksen tai kerryttää omaa lahjoitussummaa vähitellen, esimerkiksi euro kävelykerrasta.
 • Kävelykampanja kestää 30.9.2021 asti.
 • Voit lahjoittaa Ammatin (30 €) tai sinulle sopivan summan verkkolahjoituksena tai MobilePayn kautta (41109, viesti omakävely).

 

Kävele Naiselle Ammatti 5.9.2021 klo 12.00 Ainolan puisto, Kahvila Kiikun edusta

Kokoonnumme klo 12.000 Ainolan puistoon, Kahvila Kiikun edustalle. Kierrämme noin 2 kilometrin mittaisen esteettömän reitin, jonka varrella on OSAOn matkailuopiskelijoiden suunnittelemia rasteja. Lisätietoja tapahtumasta tulossa elokuun alussa. Pysy kuulolla!

 

Kesän ja syksyn luonto- ja kulttuurikävelyvinkit:

 • Ympäristötaidepolku Pikinen Poloku kiertelee Pikisaaren rantoja ja metsikköjä sekä poikkeaa Vanhan Villatehtaan pihamaalle. Luontoon levittäytyy kesän ajaksi toistakymmentä taideteosta yli kymmeneltä Pikisaaressa työskentelevältä taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Poloku on avoinna 12.6.‑30.9.2021.
 • Warjakan Taidepolku on osallistava taidekokemus, jossa pääset tekemään taidetta luonnon materiaaleista, voit harjoitella läsnäoloa ja havainnointia, kuunnella runon, tanssia, soittaa musiikkia sekä osallistua uusien teosten luomiseen. Taidepolku on avoinna 12.6. – 31.8.2021
 • Ainolan puistoalueelta lähtien voit seurailla joen vartta, kääntyä voi esim. rautasillalta takaisin ja kävellä Raatin kautta kivan lenkin. Ainolan puiston Kahvila Kiikussa voit nauttia pientä syötävää ja viikonloppuisin myös keittoa. Kiikku on avoinna kesän ajan joka päivä ja syys-lokakuussa viikonloppuisin.
 • Koitelin kosket sijaitsevat Oulun pohjoispuolella. Siellä voit seurata kosken pauhuja ja kävellä saaresta saareen. Koitelin Tunnelmatupa on avoinna päivittäin kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin kello 11-20.
 • Sanginjoen retkeilypoluilla löytyy monen mittaista reittiä. Voit kiertää esimerkiksi Kalimenpolun, Isokankaan retkeilypolun tai vaikka piipahtaa Lemmenpolulla. Isokankaan suojelualue on vasta laajentunut niin, että se muodostaa maan suurimman kunnallisen luonnonsuojelualueen. Matkalla voit piipahtaa Loppulan luontokahvilassa (Sanginjoentie 1101). Kahvilaa ylläpitää vapaaehtoisvoimin Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys. Kahvila on avoinna kesäajan
  lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00-16.00.
 • Iinatin kuntorata löytyy Iinatin ja Hiirosen kaupunginosien tuntumasta. Hyvä latuverkoston pohja mahdollistaa lenkkeilyn kesäaikana, reittien kanssa saa olla tarkkana, ettei kävele eksyksiin. Ympäröivä metsä on hurmaavaa, jopa pikkuisia mäkiä löytyy reittien varrelta. Hiirosen urheilupuistoon (Urheilupuistontie, 90250 Oulu) voi vaikka jäädä jumppailemaan lenkin jälkeen.
 • Oulun kaupungin ulkoveistokset ihastuttavat ja joskus myös vihastuttavat katsojaansa. Tutustu eri kaupunginosien julkisiin veistoksiin ja tee kävelyretkiä ympäri kaupungin. Julkisia ulkoveistoksia kaupungista löytyy yhteensä 51 ja ikäeroa vanhimman ja nuorimman veistoksen välille kertyy yli 120 vuotta. Veistoskävely kertoo taiteen lisäksi muuttuvasta ajasta, kulttuurista ja yhteiskunnasta.
 • Vanhan Limingan Kulttuurikuntopolun voi kiertää kävellen tai pyörällä. Polku tutustuttaa sinut Limingan yli 500-vuotisen historian merkittävimpiin kulttuurikohteisiin.

 

Loppusyksyn merelliset kohteet:

 • Hailuoto on Perämeren suurin saari, joka sijaitsee Oulun edustalla ja sinne pääsee lautalla Oulunsalon lauttarannasta
  – Marjaniemen majakan tuntumassa voi fiilistellä vanhan kalastajakylän tunnelmaa ja sieltä lähtee esteettömiä reittejä meren rannan tuntumaan.
  – Hailuodossa on retkeilyreittejä, joita pitkin pääsee laavuille ja muun muassa Keskiniemen pookille
  – Tutustumisen arvoinen on Hailuoto Organum, joka on Hai Art ry:n rakentama betoninen tilataideteos, joka sijaitsee Ulkokarvossa. Teos on akustiikkataiteilija Lukas Kuehnen suunnittelema.
 • Varjakassa sijaitsee Akionlahti ja Akionsaari. Akionsaarea kiertää 3 km mittainen luontopolku. Etelärannalla sijaitsee lintutorni ja pohjoispuolella laavu ja nuotiopaikka. Todella viehättävä reitti, syksyllä voi ihastella luonnon syveneviä värejä.
 • Hietasaaressa menee kiva reitti meren tuntumassa. Reitin varrella on lintutorni, nuotiopaikka ja luontolava. Reitiltä voi kävellä Nallikariin, Toppilansaareen tai vaikka Pikisaareen. Tutustu Hietasaaren talviurheilureitteihin täältä.

Pyöräilyvinkit:

 

Lahjoita naiselle ammatti >>