Kulttuuri-ilta Sinebrychoffin taidemuseossa 26.9. klo 17

Tervetuloa kulttuuri-iltaan Sinebrychoffin taidemuseoon!
Illan aikana Aino Acktén kamarifestivaalin taiteellinen johtaja Suvi Olavinen kertoo Aino Acktén elämästä ja taiteilijaurasta.
 
Luennon jälkeen on mahdollisuus tutustua Tunteet estradilla -näyttelyyn, joka esittelee teatterimaailmasta lainattuja sommittelutapoja 1600-luvulta lähtien. Maalaustaide ja teatteri ovat innoittaneet toisiaan kautta vuosisatojen.
 
Molempien taiteenlajien tavoitteena on ollut kuvata ja herättää tunteita mm. erilaisten ilmeiden ja asentojen avulla. Näyttelyssä on mukana mm. Albert Edelfeltin roolikuva Aino Acktésta. Näyttelyn kuraattorina on ranskalainen taidehistorioitsija Laura Gutman.
 
▪ KLO 17.00 ohjelma alkaa museon Valkoisessa kellarissa, missä voi tutustua Naisten Pankin Helsingin paikallisryhmän toimintaan ja tehdä Naisten Pankin tuoteostoksia.
▪ KLO 17.30 Aino Ackté – Suomalaisen musiikkielämän tahtonainen.
Aino Acktén kamarifestivaalin taiteellinen johtaja ja
lausuntataiteilija Suvi Olavinen kertoo Acktén kiehtovasta
taiteilijaurasta.
▪ KLO 18.00 Omenankukat – Ainon lauluja museon empiresalissa. Sopraanossa Michaela Heimsch ja pianossa Niina Ranta.
▪ KLO 18.15 Tutustuminen Tunteet estradilla -näyttelyyn.
 
Museoon sisäänpääsy erikoishintaan 10 € tai Museokortilla. Osallistumislahjoitus on vapaaehtoinen ja sen voi maksaa paikan päällä, mielellään käteisellä lippaaseen. Tilaisuudessa on myynnissä Naisten Pankin tuotteita, joita ostamalla voit myös tukea Naisten Pankin toimintaa.
 
Ilmoitathan osallistumisestasi 24.9. mennessä osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi.
 
Tervetuloa!
 
Tapahtuma Facebookissa
 
Naisten Pankki
Helsinki