Lue Naiselle Ammatti 2017 – 10.10. Jyväskylä

Naisten Pankki toteuttaa järjestyksessään kolmannen Lue Naiselle Ammatti -kiertueen syksyllä 2017. Kiertue järjestetään yhdessä Rosa Liksomin, Like Kustannuksen ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Naisten Pankki vastaa kiertueen iltatapahtumien järjestämisestä kahdeksalla paikkakunnalla. Kiertue saapuu Jyväskylään Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10.2017.

ILMOITTAUDU JA LAHJOITA NYT!

Naistenpankkilaiset ottavat sinut vastaan Keskisuomalaisen tiloissa Aholaidassa klo 17, jolloin sinulla on mahdollisuus ostaa Naisten Pankin tuotteita, arpoja (palkintoina mm. Everstinna-kirjoja) sekä Everstinna-kirja illan myöhempää signeeraustilaisuutta varten. Virallinen ohjelma alkaa klo 18. Ohjelmassa Rosa Liksomin haastattelu, kirjojen signeerausta ja  Jyväskylän yliopiston henkilökuntakuoron Universtaan laulun esitys. Tilaisuus päättyy noin klo 20.

Lue Naiselle Ammatti -kiertueen avulla kerätään lahjoituksia tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Valtakunnallisen kiertueen varainkeruun ykköstavoitteena on kerätä vapaaehtoisina lahjoituksina 30 euron arvoinen Ammatti per tilaisuuteen osallistuja.

Uusimmassa kirjassaan Rosa Liksom kaivaa esiin luurankoja kansakunnan kaapin sisältä, alta ja kaapin takaa. Everstinna on yhden yön romaani, joka kasvaa erään ajan anatomiaksi. Kysymys on sekä sotaan valmistautuvasta Suomesta että avioliitosta, joka muuttuu perhehelvetiksi. Kysymys on myös vallasta, sen ottamisesta ja siihen alistumisesta. Rosa Liksom (1958) on yksi nykykirjallisuutemme merkittävimpiä uudistajia. Hän voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011 ja on myös kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Everstinna on Liksomin neljäs romaani.
Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki tapahtumaan 9.10. mennessä ennakkoon ilmoittautuneet osallistuvat arvontaan, jonka palkintona on Pro Finlandian voittaneen taiteilijaprofessori Simo Hannulan rakastettu etsaus ”Luokkakuva” (arvoltaan 150 euroa). Arvontapäivä on 21.11. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään Rosalta lisää 10.10. Aholaitaan!

 

Yhteistyössä:

 

 

 

 

 

 

#LueNaiselleAmmatti