Lue Naiselle Ammatti 2017 – 17.11. Oulu

Rosa Liksom Lue Naiselle Ammatti 2017 –kiertueen kirjailijana

Naisten Pankki toteuttaa järjestyksessään kolmannen Lue Naiselle Ammatti -kiertueen syys-marraskuussa 2017. Kiertue järjestetään yhdessä kirjailija Rosa Liksomin, Like Kustannuksen ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Kiertue päättyy Ouluun 17.11.2017.

ILMOITTAUDU JA LAHJOITA NYT!

Naisten Pankki toteuttaa järjestyksessään kolmannen Lue Naiselle Ammatti -kiertueen syys-marraskuussa 2017. Kiertue järjestetään yhdessä kirjailija Rosa Liksomin, Like Kustannuksen ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Kiertue päättyy Ouluun perjantaina 17.11.2017.

Uusimmassa kirjassaan Rosa Liksom kaivaa esiin luurankoja kansakunnan kaapin sisältä, alta ja kaapin takaa. Everstinna on yhden yön romaani, joka kasvaa erään ajan anatomiaksi. Kysymys on sekä sotaan valmistautuvasta Suomesta että avioliitosta, joka muuttuu perhehelvetiksi. Kysymys on myös vallasta, sen ottamisesta ja siihen alistumisesta. Rosa Liksom (1958) on yksi nykykirjallisuutemme merkittävimpiä uudistajia. Hän voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011 ja on myös kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Everstinna on Liksomin neljäs romaani.

Lue Naiselle Ammatti -kiertueen avulla kerätään lahjoituksia tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Jokaisella eurolla on merkitystä ja sinä päätät itse minkä suuruisen vapaaehtoisen lahjoituksen teet joko ennakkoilmoittautumisen yhteydessä tai tapahtumapaikalla.

Kaikki 16.11. mennessä lahjoittaneet ja ilmoittautuneet osallistuvat arvontaan, jonka palkintona on taiteilijaprofessori Simo Hannulan etsaus ”Luokkakuva” (arvo 150 €). Arvonta suoritetaan 21.11. kiertueen iltatilaisuuksiin ilmoittautuneiden kesken. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

ILLAN AIKATAULU
 
Klo 18
Teatteriravintola Vänmannin ovet avautuvat yleisölle. Voit nauttia ravintolan antimista hyvässä seurassa ja ostaa Suomalaisen Kirjakaupan myymiä Everstinna kirjoja illan myöhempää signeeraustilaisuutta varten. Muistathan varata käteistä Naisten Pankin tuotemyyntiä ja arpoja varten. Arpajaispalkintoina on mm. 5 kpl Everstinnoja.
Klo 19
Tilaisuuden avaa ja juontaa yhteisömanageri ja tapahtumatuottaja Niina Jortikka. Oulun kaupungin tervehdyksen tuo Oulun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jenni Pitko. Naisten Pankin puheenvuoron esittää Anna Litewka. Illan musiikkiesityksestä vastaa Piia Karhu.
Klo 19:30
Rosa Liksomin haastattelu, haastattelijana Kasimir Sandbacka Oulun yliopistolta. Haastattelun jälkeen Rosa signeeraa kirjoja. Tilaisuus päättyy klo 21:00.
Ilmoittaudu ja lahjoita 16.11. mennessä osoitteessa: www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/lue-naiselle-ammatti-2017/
#LueNaiselleAmmatti