Lukupiiri Kirjava Maailma – huhtikuun tapaaminen

Tervetuloa keskustelemaan Amélie Nothbomin Nöyrin Palvelijanne -kirjasta avoimeen lukupiiriimme!
Maaliskuun Rouva C.:n jälkeen siirrymme toiselle puolelle maailmaa, Japaniin! Kuukauden kirjana on Amélie Nothbomin Nöyrin Palvelijanne.

Kun Amélie saa töitä japanilaisesta suuryhtiöstä, hän kuvittelee toteuttavansa suuren haaveensa. Hän uskoo, että sujuvasta kielitaidosta ja eri kulttuurien ymmärtämisestä olisi apua hänen urallaan, mutta näin se ei mene. Ei lähimainkaan. Hän on ulkomaalainen, nuori, nainen, eikä hän tiedä, miten Japanissa toimitaan. Ei ole sopivaa, että ulkomaalainen kahvia tarjoileva tyttö ymmärtäisi, mistä liikeneuvotteluissa puhutaan – ei, se tuottaa suunnatonta häpeää hänen esimiehilleen. Vaikka työpaikkahierarkian alimmalta portaalta luulisi olevan vain yksi suunta, ei se Amélien tapauksessa ole suinkaan ylöspäin. Siitä hänen lähin esimiehensä, sadistinen neiti Mori pitää huolen.

Lukupiiri Kirjava Maailma on kaikille avoin lukupiiri, jossa luetaan kirjoja, keskustellaan luetuista kirjoista ja tuetaan Naisten Pankkia lukupiirimaksun muodossa. Lukupiirimaksu (5 – 10 €) suoritetaan paikan päällä Naisten Pankin keräyslippaaseen.

Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua tai valmistautua etukäteen; riittää, että saavut omana itsenäsi paikan päälle nauttimaan hyvästä kirjallisuudesta, keskustelusta ja yhdessä olosta.

Lukupiirillä on Facebook-ryhmä, jossa keskustellaan yleisesti ottaen kirjallisuudesta, lukupiirin toiminnasta ja Naisten Pankin tulevista tapahtumista. Kirjava maailma, Naisten Pankin lukupiiri

Tervetuloa hyvän kirjallisuuden, mukavien ihmisten ja innokkaan keskustelun pariin torstaina 11.4. CafeArt Turkuun!