Jouluglögit ja Lukupiiri Kirjavan Maailman joulukuun tapaaminen

Huom! Päivä muuttunut! Uusi päivä tiistai 12.12.2017
Tervetuloa Jouluglögeille ja Lukupiiri Kirjavan Maailman tapaamiseen.
Lukupiiri Kirjava Maailma kokoontuu joulukuussa keskustelemaan Satu Rämön kirjasta Islantilainen voittaa aina.
Islanti vie sydämen!
Miten käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita?

Tervetuloa Jouluglögeille ja joulutortuille!
(Kiitos sponsorin saamme ne maksutta) :)

Tarjoilujen takia etukäteisilmoittautuminen viimeistään 11.12.2017 mennessä.

Joko Facebook tapahtumaan tai sähköpostilla turku@naistenpankki.fi  (Huom! Ilmoitathan jos et pääsekään tulemaan niin voimme ilmoittaa ravintolalle oikean määrän osallistujia). Kiitos!

Satu Rämö (s. 1980) astui Islannin vulkaaniselle maaperälle ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Pohjoistuuli raivosi 20 metriä sekunnissa ja räntää satoi vaakatasossa. Lentokentällä vastassa olleet islantilaisnaiset olivat pukeutuneet tyylikkäisiin kesämekkoihin. Reykjavikin kaduilla kävelevät kauniit naiset olivat paksuhiuksisia, miehet meri-ilman komistamia ja lyhyenä suomalaisena kaikkia vastaantulevia piti katsoa ylöspäin. Maaseudulla maisemaa hallitsivat jäätiköt ja kuumat lähteet.

Päätös syntyi heti: tällaiseen paikkaan on tultava uudestaan! Kymmenen vuotta myöhemmin kirjan kirjoittajalla on islantilaisen aviomiehen kanssa yksi lapsi ja koti Reykjavikin keskustassa. Vaikka vuosikymmenessä ehtii islantilaistua, suomalainen tapa katsoa maailmaa ei häviä minnekään. Sateella käytetään sadetakkia, kokouksiin saavutaan ajoissa eikä kuumaa vettä sovi tuhlata.

Islanti on maailman kiehtovimpia, mutta myös eriskummallisimpia maita. Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä. Kaikki tämän maan 300.000 kansalaista tuntuvat olevan sukua toisilleen. Kaikki he uskovat olevansa maailman parhaita.

Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotiutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle?

Aika: keskiviikkona 12.12. klo 17.30 – 19.00
Paikka: Ravintola Göran (Forum Marinum), Linnankatu 72, 20100 Turku.

Lukupiirimaksu 5 – 10 € suoritetaan paikan päällä Naisten Pankin keräyslippaaseen.
Liity Lukupiiri Kirjavan Maailman Facebook-ryhmään:

https://www.facebook.com/groups/kirjavamaailma/

Tervetuloa hyvän kirjallisuuden, mukavien ihmisten ja innokkaan keskustelun pariin!