Lukupiiri – Marraskuun tapaaminen

Tämän lukupiirin järjestää Naisten Pankin Rovaniemen paikallisryhmä. Lukupiirimme ovat kaikille lukemisen ystäville avoimia, eivätkä ne edellytä ennakkoilmoittautumista. On suositeltavaa lukea käsiteltävänä oleva kirja ennen tapaamista, jotta keskusteluun on helpompaa osallistua. Kirjan lukeminen ei kuitenkaan ole pakollista, voit myös tulla mukaan vain kuuntelemaan ja inspiroitumaan hyvistä keskusteluista.

Marraskuun lukupiiri järjestetään tiistaina 24.11 klo 17:30 alkaen ja pyrimme tapaamaan Hostel Café Kodin tiloissa (Valtakatu 21, 96200 Rovaniemi). Mikäli lukupiiriä ei voida pitää paikan päällä, pidämme lukupiirin etänä. Tiedotamme asiasta lähempänä.

Vaikka tapaisimme kasvotusten, mukaan lukupiiriin voi tulla myös Google Hangouts - sovelluksen kautta. Mikäli haluat osallistua mukaan etänä, laitathan sähköpostia osoitteeseen caritacatrina@gmail.com.

Marraskuun lukupiirin kirjana on Édouard Louisin teos Ei enää Eddy.
”Kaikki tietävät, että Eddy Bellegueulessä on jotain vialla: vanhemmat, sisarukset, kyläläiset, ystävät, Eddy itse. Ja vaikka hän yrittää kaikkensa, hän ei muutu. Toiset tunnistavat erilaisuuden ja vainoavat Eddyä, toiset hylkivät häntä. Unohdetulla pohjoisranskalaisella teollisuuspaikkakunnalla sovinismi, köyhyys ja näköalattomuus pitävät valtaa: se Ranska, jonka tunnemme, on unohtanut heidät kaikki. Heitä ei ole olemassa kirjallisuudessa eikä mediassa, heillä on vain tämä hetki, eikä kukaan kuule heitä. Ei enää Eddy kertoo, miten Eddy Bellegueule kasvoi väkivallan keskellä homoseksuaalina, erilaisena, ainoana toiveenaan olla niin kuin muut, ja miten hän löysi kuin sattuman kauppaa pakotien toiseen maailmaan. ”

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Vapaaehtoinen osallistumismaksu:
Lukupiirin vapaaehtoinen osallistumismaksu (5 €) maksetaan Facebookin lahjoitussivun kautta:

https://www.facebook.com/donate/4019369018091339/?fundraiser_source=external_url

Tai voit myös halutessasi tehdä vapaaehtoisen lahjoituksen käteisellä keräyslippaaseen lukupiirissä.

Tervetuloa mukaan kaikki kirjojen ystävät!

P.S Lukupiirille kaivataan nimeä! Mikä sinun mielestäsi olisi hyvä nimi? Kirjoita ehdotuksesi tapahtumaan tai kerro se paikan päällä!

LUKUPIIRIN TARKOITUS
Lukupiirimme pitävät sisällään mielenkiintoisia keskusteluja kirjan aiheeseen liittyen. Samalla kun luemme ja keskustelemme, keräämme lahjoituksia, joita käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa ja Aasiassa.

#LueNaiselleAmmatti