Magnus Enckell Ateneumissa – etäopastus 11.3.

Aeneum on suljettu koronarajoitusten vuoksi, mutta museo järjestää meille opastuksen Magnus Enckellin näyttelyyn verkossa. Muutama paikka vapaana!

Tutustumme Magnus Enckellin näyttelyyn oppaan johdolla virtuaalisesti (Teams-alustalla, ei tarvitse ladata sovellusta) torstaina 11.3. klo 17.

Osallistumismaksu on 15 euroa. Ilmoittaudu mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi, viestin aiheeksi Ateneum. Kirjoita viestiin nimesi ja puhelinnumerosi sekä monelleko osallistujalle varaat paikan. Jos joudut perumaan varauksesi, ilmoitathan siitä heti.

Vahvistusviestin saatuasi maksa osallistumismaksu Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27.

Mukaan mahtuu enintään 20 osanottajaa.

Jos ilmoittaudut useaan tapahtumaan, ole hyvä ja lähetä jokaisesta ilmoittautumisesta oma sähköpostiviestinsä.

Taidemaalari Magnus Enckell (1870–1925) tunnetaan erityisesti suomalaisen symbolismin edustajana. Ateneumin suurnäyttely esittelee kultakauden merkittävimpiin kuuluvan taiteilijan tuotannon kattavasti ja tuo hänet esiin kulttuurielämän monipuolisena vaikuttajana.

Enckell oli toisaalta radikaali taiteen uudistaja, toisaalta hän taas nojasi sivistyksen traditioihin. Hän oli haaveilija, mutta myös kansainvälinen maailmanmies, näyttelyiden komissaari, Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja ja monumentaaliteosten tekijä. Niin musiikki, teatteri kuin kirjallisuus olivat tärkeitä monipuolisesti sivistyneelle taiteilijalle.

Näyttely esittelee paljon ennestään tuntemattomia teoksia, Enckellin laajaa piirustustuotantoa ja luonnoskirjoja sekä valokuvia hänen omasta arkistostaan. Näyttelyssä nähdään Enckellin tuotantoa varhaisista piirustuskoulun opiskeluajan teoksista aina 1920-luvun mytologisiin aiheisiin saakka.

Tervetuloa etäopastetulle kierrokselle!

Naisten Pankki Helsinki

Seuraa Naisten Pankki Helsingin tapahtumakalenteria!