Magnus Enckell Ateneumissa torstaina 28.1.2021

Taidemaalari Magnus Enckell (1870–1925) tunnetaan erityisesti suomalaisen symbolismin edustajana. Suurnäyttely esittelee kultakauden merkittävimpiin kuuluvan taiteilijan tuotannon kattavasti ja tuo hänet esiin kulttuurielämän monipuolisena vaikuttajana.

Tule nauttimaan ja tuo ystäväsikin! Autat samalla kehitysmaiden naisia saamaan ammatin.

Enckell oli toisaalta radikaali taiteen uudistaja, toisaalta hän taas nojasi sivistyksen traditioihin. Hän oli haaveilija, mutta myös kansainvälinen maailmanmies, näyttelyiden komissaari, Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja ja monumentaaliteosten tekijä. Niin musiikki, teatteri kuin kirjallisuus olivat tärkeitä monipuolisesti sivistyneelle taiteilijalle.

Näyttely esittelee paljon ennestään tuntemattomia teoksia, Enckellin laajaa piirustustuotantoa ja luonnoskirjoja sekä valokuvia hänen omasta arkistostaan. Näyttelyssä nähdään Enckellin tuotantoa varhaisista piirustuskoulun opiskeluajan teoksista aina 1920-luvun mytologisiin aiheisiin saakka.

Vierailu alkaa näyttelyintrolla (30-40 min), jonka jälkeen näyttelyyn voi tutustua vapaasti. Museoon pääsee sisään maksamalla  sisäänpääsymaksun 17 € / 15 € (eläkeläiset) tai museokortilla

Näyttelyintroon osallistuminen maksaa 15 €, joka sisältää Naisten Pankin osuuden. Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Ilmoittaudu viimeistään 18.1.2021 lähettämällä viesti osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi. Kirjoita viestisi aiheeksi Ateneum. Jos ilmoittaudut muihinkin tapahtumiin, tee kaikille oma sähköpostiviestinsä.

Kirjoita varausviestiin nimesi ja puhelinnumerosi sekä monelleko osallistujalle varaat paikan. Saat varauksesta vahvistuksen sähköpostiisi. Jos joudut perumaan varauksesi, ilmoitathan myös siitä heti.

Vahvista varauksesi maksamalla osallistumismaksu Naisten Pankki Helsinki tilille FI80 1745 3000 1728 27 heti, kun olet saanut vahvistuksen varauksestasi. Käytäthän maksaessasi viitenumeroa 1164, kiitos.

Opas noutaa ryhmän sisäpihalta museokaupan edestä (sisätiloissa museon pohjakerroksessa). Käythän ajoissa sitä ennen lippukassan kautta.

Tervetuloa näyttelyyn!

Naisten Pankki

Helsinki