Miljardi mahdollisuutta -seminaari

Maailmassa elää tällä hetkellä lähes 1,2 miljardia nuorta, joista 90 prosenttia asuu kehitysmaissa. Nuorten osuus väestöstä kasvaa koko ajan. Valtavaan nuorisosukupolveen liittyvä ongelmien lista näyttää loputtomalta: Konfliktien keskellä elävät nuoret eivät pääse kouluun, koulutuskaan ei takaa työpaikkaa ja nuoria on työttömänä enemmän kuin koskaan, työ ei enää riitä elättämään ja syrjäytyminen ja osattomuus ovat suuria haasteita kaikkialla maailmassa. ”Nuorisokupla” on myös nähty pelon aiheena ja levottomuuksia on ennustettu sinne, missä nuoria elää kaikkein eniten.
Kirkon Ulkomaanavun Tekoja -kampanjan teemana vuosina 2012–2013 on nuoret ja toimeentulo. Osana Kampanjaa Kirkon Ulkomaanapu järjestää keskiviikkona 24.10.2012 klo. 14:30–16:30 paneelikeskustelun. Tilaisuus pidetään Yliopiston päärakennuksen vanhalla puolella, auditoriossa 14.
Tulevaisuudessa nuorten suuri määrä voi olla myös kehitysmaiden suurimpia valttikortteja, kunhan nuorille vain tarjotaan mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen ja työllistymiseen. Seminaarin tavoitteena on käynnistää keskustelu siitä, kuinka eri toimijat voivat omalla panoksellaan edesauttaa nuorten oikeuksien toteutumista, ja miten nuoriin liittyvä potentiaali voidaan hyödyntää.
Paneelia vetää Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön johtaja Aaro Rytkönen. Mukana keskustelemassa ovat Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi, kansanedustaja Anna Kontula, tutkija Henri Myrttinen, Ulkoasianminiteriön neuvonantaja Iina Soiri, Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen sekä Niinistön ”Ihan tavallisia asioita” -kampanjan edustaja Marko Kulmala.
Tervetuloa!
Ilmoittauduthan osoitteeseen reetta.paapio@kirkonulkomaanapu.fi, jotta osaamme varautua tarjoilun suhteen.
Ps. Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää panelisteille kysymyksiä ja kommentteja aiheeseen Tekoja kampanjan Facebook-sivuilla.