Naisilta naisille taidetapahtuma Kuopiossa

Naisten Pankki on mukana Naisilta naisille tapahtumassa Vanhassa pappilassa.

Tervetuloa taidekahveille!

merja nykänen-naukkarinen

Kuopion Naisten Pankki järjestää taidetapahtuman Kuopion Vanhassa Pappilassa, Kuninkaankatu 12, sunnuntaina 17.8. klo 11-19 ja maanantaina 18.8. klo 16-19. Taiteilijoiksi on kutsuttu kuvanveistäjä Merja Nykänen-Naukkarinen ja taidemaalari Ulla Remes.

Kuopion taidetapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa, taiteilijat vaihtuvat vuosittain.

Kulttuurihistoriallinen avauspuhe professori Atte von Wright, Naisten Pankin esittely ihmisoikeusjuristi Liisa Kiianlinna.Sunnuntain avajaisia juhlistavat muusikot Päivi Kukkonen, huilu, Mikko Väisänen, alttoviulu, Leonardo Sesenna, sello, eli Triola -trio sunnuntaina 17.8. klo 11-12, maanantaina nuorten musiikkia klo 17-18. Taiteilijat paikalla. Lapsille piirustusnurkkaus.

Kahvilassa mahdollisuus nautiskella kotileivonnaisten parissa!

Tervetuloa!

 

 

____________

 

TAITEILIJAESITTELYT

Merja Nykänen-Naukkarinen on pieksämäkeläinen kuvanveistäjä ja keramiikkataiteilija. Hän tekee eri savilaaduista käsinrakentamalla veistoksia ja uniikkeja ruukkuja, jotka poltetaan keramiikkauunissa. Keramiikkaveistosten aihepiirit käsittelevät usein ihmisiä tai eläimiä. Teoksissa korostuu usein hauskuus, hassuttelu ja tarinointi. Tällä hetkellä hänen töitään on nähty myös kesän 2014 suurnäyttelyssä; Elämän kaleidoskooppi – Naivistit Iittalassa. Merja Nykänen-Naukkarinen on Suomen kuvanveistäjäliiton, Teollisuustaiteen Liitto Ornamon sekä Pieksämäen kuvataideseuran jäsen.

Ulla Remes on kuopiolainen kuvataiteilija, jonka teemoissa tunteilla on merkittävä osa. Maalauksissa värillä on merkityksellisin osa, abstrahoitunut maisema on mielen kuva.

Remes on Suomen Taidemaalariliiton jäsen, Kuopion kuvataiteilijat Ars Liberan jäsen ja Iisalmen kuvataideseuran taiteilijajäsen. Hänen teoksiaan on useissa julkisissa kokoelmissa (mm. Lapinlahden ja Jyväskylän taidemuseot, Kuopion kaupunki, Kuopion ev.lut.seurakuntayhtymä) ja julkisissa tiloissa. Teoksia on nähty myös ulkomailla: Iso-Britanniassa, Japanissa, Unkarissa, Portugalissa ja Espanjassa. Hän on työskennellyt ulkomailla Suomen Taidemaalariliiton ja Taiteen edistämiskeskuksen residensseissä Italiassa Firenzessä ja Espanjassa Arenys de Marissa ja Marbellassa. Tulevana syksynä hän työskentelee Italiassa Materassa Taiteen edistämiskeskuksen mahdollistamana.

Yhteisötaiteilijana Remes on työskennellyt mm. Turun kulttuuripääkaupunkihankkeessa Tero Annanollin kanssa (JOKI), Helsingin Design -pääkaupunkihankkeessa Lahden kaupunkitaiteen festivaalilla Kaisa Salmen ja Tero Annanollin kanssa, Art 360 -hankkeessa, Kuopion taidemuseon Love – kesä 2012 -näyttelyssä.

Naisten Pankin hyväntekeväisyystapahtumaan Remes on koonnut eri vuosilta lähinnä sellaisia teoksia, jotka eivät ole olleet esillä gallerioissa tai taidemuseoissa: pääpaino on helposti lähestyttävissä, melko pienissä, koteihin sopivissa teoksissa hätkähdyttävien, voimakkaiden maalausten sijaan. Samalla muodostuu pieni retrospektiivinen katsaus eri tekniikkoihin ja kausiin hänen tuotannossaan.