Naisten Pankin leffaillassa elokuva Sotahevonen

Meillä on ilo kutsua Sinut ja perheenjäsenesi katsomaan ennakkoon uutta Steven Spielberg, parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuusleffaa.

SOTAHEVONEN
elokuvateatteri Maxim, Kluuvikatu 1
16.2.2012, elokuva alkaa klo 1700

Elokuva soveltuu koko perheelle (K-12)
Elokuva kestää 146 min

Tästä voit tutustua leffaan: https://www.youtube.com/watch?v=QhueHIXbTF4

Tervetuloa!

Huomaathan, että elokuva on avoin kutsuvierasnäytös, johon kuitenkin pyytäisimme ilmoittautumisia 13.2.2012 mennessälvilppula(at)gmail.com, jotta tiedämme osallistujamäärän. Elokuva on ilmainen, mutta meille saa mielellään lahjoittaa halutessa leffalippurahan Nordea, Naisten Pankki 157230-500504, viitekenttään sana PKS/Leffa Sotahevonen 16.1.2012

Lisätietoja Leena Vilppulalta osoitteesta lvilppula(at)gmail.com

Sotahevonen; Huikea kuvaus hevosesta

DreamWorks Picturesin “Sotahevonen” kertoo koskettavan tarinan uskollisuudesta, toivosta ja sinnikkyydestä niin Englannin idyllisellä maaseudulla kuin ensimmäisen maailmansodan riepottelemassa Euroopassa. Se on kertomus siitä, miten nuori Albert kesyttää ja kouluttaa hevosen nimeltä Joey ja miten heistä tulee erottamattomat ystävät. Kun kohtalo kuitenkin johdattaa kaksikon eri teille, tarina seuraa urhean hevosen uskomattomia edesottamuksia sodan melskeessä. Se kuvaa, kuinka monin tavoin tuo sankarihevonen mullistaa kaikkien kohtaamiensa ihmisten elämän – niin brittien ratsuväen kuin saksalaisten sotilaiden sekä ranskalaisen maanviljelijän ja tämän lapsenlapsen – kunnes kertomus saavuttaa kouraisevan huipennuksensa keskellä Ei-kenenkään-maata.

Ensimmäinen maailmansodan kuohut koetaan hevosen kautta – sen taival sisältää iloa ja surua, syvää ystävyyttä ja huimia seikkailuja. “Sotahevonen” on suuri tarina ystävyydestä ja sodasta. Menestyksekäs romaani sovitettiin kansainvälisestikin erittäin suosituksi näytelmäksi, jota esitetään paraikaa Broadwaylla. Nyt sotahevosen tarina nähdään valkokankaalla elokuvahistorian merkittävimpiin lukeutuvan ohjaajan eeppisenä filmatisointina.

Ohjaaja: Steven Spielberg, elokuvan ensi-ilta 24.2.2012
Pääosissa: Jeremy Irvine, Emily Watson, Peter Mullan, David Thewlis, Niels Arestrup,Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Toby Kebbell, Celine Buckens, David Kross,Eddie Marsan