Naisten Pankki Kuopion avoin ilta

Marraskuussa Naisten Pankki saa mielenkiintoisia vieraita

Millaista on tytön ja naisen arki Afganistanissa? Millaisia oikeuksia heillä on – vai onko niitä lainkaan? Onko opiskelu sallittua? Entä työnteko? Millaisia valintoja afgaaninaiselle sallitaan? Kuka hänen elämästään ja kohtalostaan päättää?

Kuopion Naisten Pankin ainutlaatuisessa illassa tiistaina 14. marraskuuta pääsemme kuulemaan kahden afganistanilaisnaisen, Shahrbano Josefin ja Somayeh Rajabin, kokemuksia. Molemmat afgaaninaiset tulivat Suomeen syksyllä 2015, kun maailman iso pakolaisaalto ulottui myös Suomeen.

Nyt naiset asuvat Setlementti Puijolan ylläpitämässä turvapaikanhakijoiden Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä – ja odottavat perheineen tietoa kohtalostaan.

Somayeh Rajabi on kahden pojan äiti, Shahrbano Josefilla on kolme poikaa ja yksi tytär, joka syntyi viime keväänä KYSissä.

Tule kuulemaan afgaaninaisten ajankohtaisia kertomuksia ja kokemuksia. Heitä haastattelee toimittaja ja Setlementti Puijolan viestintäpäällikkö, Naisten Pankin monivuotinen aktiivijäsen Katja Hedberg.

Illan aluksi tarjolla on Josefin ja Rajabin leipomia afganistanilaisia ja iranilaisia leivonnaisia teen ja kahvin kera.

Huomaathan, että ilta on poikkeuksellisesti tiistaina 14.11. Ei keskiviikkona, kuten kuukausitapaamisemme yleensä ovat. Osoite ja kellonaika ovat vanhat tutut: tarjoilupöytä on valmiina Suokadun palvelutalossa, Suokatu 6 klo 17.30.

Tule ja tuo ystäväsikin, tilaisuus on avoin kaikille.