Lukemisen lumous: helmikuun lukupiiri

Lukemisen lumous on Naisten Pankin Oulun paikallisryhmän järjestämä lukupiiri. Lukupiirimme ovat kaikille lukemisen ystäville avoimia, eivätkä ne edellytä ennakkoilmoittautumista. Lukupiiri ei edellytä, että olisit lukenut kirjan ennakkoon, vaan olet tervetullut keskustelemaan ja kuuntelemaan, jos kirjan aihe kiinnostaa sinua.
Seuraava lukupiiri järjestetään etänä Google Meetin kautta. Pääset mukaan klikkaamalla tätä linkkiä.

Helmikuun lukupiirissä käsitellään Kambodžaan sijoittuvaa Terhi Rannelan teosta Punaisten kyynelten talo. ”Terhi Rannela on valinnut romaaniinsa rankan aiheen – tai aihe on valinnut hänet. Punaisten kyynelten talo sijoittuu Demokraattiseen Kamputseaan, nykyiseen Kambodžaan, ja tarina jatkuu 1970-luvulta nykypäiviin. Rannelan vierailu Phnom Penhissä Tuol Slengin vankilamuseossa ja siellä nähty valokuva Chan Kim Srusta toimivat alkusysäyksenä kirjalle.” –Kiiltomato

Kambodžassa toimii parhaillaan Naisten Pankin kaksi hanketta. Voit lukea lisää Kamdodžan hankkeista täältä.

Maaliskuun lukupiiri järjestetään 25.3. ja silloin käsitellään Liberiaan sijoittuvaa Leymah Gboween Meissä on voimaa. Liberian hankkeet ovat päättyneet, mutta juuri Liberian innoittamana Naisten Pankki sai alkunsa vuonna 2007.

Tervetuloa mukaan lukemisen ystävät!

LUKUPIIRIN TARKOITUS

Lukupiirimme pitävät sisällään mielenkiintoisia keskusteluja kirjan aiheeseen liittyen. Samalla kun luemme ja keskustelemme, keräämme lahjoituksia, joita käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa, Aasiassa ja Jordaniassa.

Lukupiirin vapaaehtoinen 5-10 euron suuruinen osallistumismaksu maksetaan Naisten Pankki Oulun tilille FI40 1107 3500 6174 30. Lisätietoihin ”lukupiiri” ja maksun saajaksi paikallisryhmämme takana toimiva yhdistys Oulun aluesolu kehitysmaiden naisten hyväksi ry.