Lukemisen lumous: tammikuun lukupiiri

Lukemisen lumous on Naisten Pankin Oulun paikallisryhmän järjestämä lukupiiri. Lukupiirimme ovat kaikille lukemisen ystäville avoimia, eivätkä ne edellytä ennakkoilmoittautumista. Lukupiiri ei edellytä, että olisit lukenut kirjan ennakkoon, vaan olet tervetullut keskustelemaan ja kuuntelemaan, jos kirjan aihe kiinnostaa sinua.

Vuoden 2022 ensimmäisessä lukupiirissä 13.1. käsitellään Trevor Noahin teosta Laiton lapsi. Koskettava elämäkerta kuvaa kirjailijan kasvuvuosia apartheidin hallitsemassa Etelä-Afrikassa. Valkoisen isän ja mustan äidin lapsi joutui elämään 5-vuotiaaksi asti sisätiloissa, jotta häntä ei vietäisi vanhemmiltaan.

Lukupiirimme kokoontuu kevätkaudella noin kuukauden välein. Merkkaathan kalenteriisi myös seuraavat lukupiirit:

  • 10.2. Eero Huovinen: Äitiä ikävä
  • 17.3. Deborah Feldman: Unorthodox – Näin hylkäsin hasidijuutalaiset juureni
  • 21.4. Hanna Brotherus: Ainoa kotini
  • 19.5. toukokuun lukupiirin kirjaa ei vielä päätetty
  • kesäkuussa pidetään kevätkauden viimeinen lukupiiri, aikataulu avoin

Muutokset mahdollisia!

Tervetuloa mukaan lukemisen ystävät!

 

LUKUPIIRIN TARKOITUS

Lukupiirimme pitävät sisällään mielenkiintoisia keskusteluja kirjan aiheeseen liittyen. Samalla kun luemme ja keskustelemme, keräämme lahjoituksia, joita käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa, Aasiassa ja Jordaniassa.

Lukupiirin vapaaehtoinen 5-10 euron suuruinen osallistumismaksu maksetaan Naisten Pankki Oulun tilille FI40 1107 3500 6174 30. Lisätietoihin ”lukupiiri” ja maksun saajaksi paikallisryhmämme takana toimiva yhdistys Oulun aluesolu kehitysmaiden naisten hyväksi ry.

#LueNaiselleAmmatti