Oulun Naisten Pankin ravintola la 16.5. klo 11-17

Tervetuloa Naisten Pankin Ravintolapäivän tapahtumaan! Aiomme valmistaa maukkaita ja eksoottisia ruokalajeja kansainvälisessä tunnelmassa. Huomionarvoista on, että osallistumisesi ja oma nautintokokemuksesi auttavat muita hyväntekeväisyysverkostomme kautta.

Kurkistus päivän antiin ruokalistan muodossa, olkaa hyvä!

1. Hohot boiled food
Alkuperältään japanilainen ruokalaji. Kaikki ainekset on keitetty maukkaassa keitossa, ja voit valita annoksesi ainekset oman mieltymyksesi mukaan. Keitetyt ainekset ovat tofu, naudanlihapullat, juudaksenkorvasieni, makkara, nuudeli ja surimitikut.

2. Nepalilainen chatpate
Tämä on hyvin tyypillinen ja suosittu etelä-nepalilainen katuruoka. Annoksen tulisuus tuo veden kielelle. Ainekset: Riisi, keitetty peruna, kurkku, tomaatti, sipuli, herneet, raakanuudelit, korianteri, seos Aasialaisia mausteita.

3. Shopska-salaatti
Perinteinen bulgarialainen salaatti. Vihannekset on pilkottu ja maustettu, ja salaatin päälle tulee runsas kerros fetajuustoa. Tämä ainutlaatuinen makukokemus ei tule pettämään. Jos mielesi tekee valmistaa samaa salaattia kotona, voit ostaa Lautasellinen Iloa -keittokirjan, josta löytyy ohjeet tähän. Ainekset: salaatti, tomaatti, kurkku, kevätsipuli, paprika, valkoinen balsamiviinietikka, öljy, suola, salaattijuusto, persilja

4. Bataattisose
Olemme kaikki maistaneet peruna-, porkkana- tai lanttulaatikkoa. Olisiko aika kokeilla jotain uutta? Miltä kuulostaisi bataattisose? Kun bataatin luonnollinen makeus kohtaa kerman yhdistettynä pehmeän soseen rakenteeseen, on toinen suullinen väistämätöntä! Ainekset: bataatti, kerma, suola, mustapippuri, tumma siirappi ja tuore timjami. Myös tämän lumoavan reseptin löydät Lautasellinen iloa -kirjasta.

5. Friteeratut guatemalalaiset banaanit
Miltä kuulostaisi paluu jouluun, mutta kuitenkin toiselle puolelle maapalloa? Tämä annos on perinteinen guatemalalainen jälkiruoka, jota nautitaan erityisesti jouluna. Banaanit maistuvat aina paremmilta paistettuina, eikö vain? Voimistunut luonnollinen maku, pehmentynyt rakenne ja korostunut makeus ovat friteerattujen banaanien etuja. Ainekset: banaania, kananmunia, vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, maitoa, öljyä ja kanelia.

6. Nepalilainen banaani lassi
Lassi on hyvin suosittu jugurttipohjainen juoma. Meidän tarjoama banaani lassi on tehty niin että piristyt loppupäiväksi kardemumman ja lisättyjen pähkinöiden ansiosta.

Menumme lisäksi tarjolla on kahvia, teetä ja mehua.