Risteile naiselle ammatti – Laatokan ja Äänisen risteilyllä

Matka-Agentit järjestää Laatokan ja Äänisen risteilyn, jolla tuetaan myös Naisten Pankkia. Matkan hinnasta lahjoitetaan Naisten Pankille 25 euroa matkustajaa kohden, kun mainitset tunnuksen ”Naisten Pankki” matkan varatessasi. Kesäkuun risteilyllä on luennoitsijavieraana mukana Naisten Pankin edustaja Helena Mäkelä, ja heinäkuussa Ulla Grönvall-Streng. Unohtumattomalla risteilyllämme vieraillaan muun muassa Valamon luostarissa ja Kizhin museosaarella.

Valamon mahtava luostari ja ainutlaatuisen kaunis saaristo ovat Laatokan, Karjalan meren, helmi. Kuvaukselliset maisemat, saarten jyrkät rannat ja korkeat kalliot, vanhat hongat ja vehmaat lehdot kohoavat uljaana mahtavasta Laatokasta, ja luostarin kirkkojen tornit kurkottavat kohti Karjalan taivasta. Syvärin virran rannoilla uinuvat karjalaiskylät, kun risteilyalus lipuu läpi valtavien sulkujen ja ohi Syvärin mahtavan voimalan. Äänisen aavan ulapan takana siintää horisontista kohoava Kizhin sipulikirkon hahmo sekä Karjalan pääkaupunki Petroskoi.

Risteilyvieraita viihdyttää ja tanssimusiikista vastaa muusikko Veli-Matti Friman. Risteilyllä konsertoivat oopperalaulaja Heikki Orama ja kapellimestari Tapani Puranen.

Oppaamme Anneli Palokangas luennoi risteilyllä Valamon historiasta ja evakkotaipaleesta sekä ikoneista ja ikonimaalauksesta.

Matka-ajankohdat: 11.-16.6.2012 (ma-la) ja 16.-21.7.2012 (ma-la)

Lisätietoja