Lukemisen lumous: tammikuun lukupiiri

Lukemisen lumous on Naisten Pankin Oulun paikallisryhmän järjestämä lukupiiri. Lukupiirimme ovat kaikille lukemisen ystäville avoimia, eivätkä ne edellytä ennakkoilmoittautumista. Riittää, että saavut omana itsenäsi paikan päälle nauttimaan hyvästä kirjallisuudesta, keskustelusta ja yhdessä olosta. Tammikuun lukupiiri järjestetään poikkeuksellisesti etänä.
Vuoden ensimmäisen lukupiiri järjestetään Google Meetin kautta. Pääset mukaan klikkaamalla tätä linkkiä.

 

Tammikuussa käsitellään Lue Naiselle Ammatti -kampanjan kirjailijan Minna Lindgrenin teosta Aina on Toivoa. ”Aina on Toivoa on riemastuttava ja karmaisevakin fiktio koulumaailmasta. Käsitykset koulutuksen suunnasta vaihtelevat sukupolvesta ja yksilöstä toiseen, piirtoheittimistä pelialustoihin, pienryhmistä avokonttorihalleihin.” Teos.

 

Kevään seuraavat kirjat ovat Kambodžaan sijoittuva Terhi Rannelan Punaisten kyynelten talo ja Liberiaan sijoittuvaa Leymah Gboween Meissä on voimaa. Kambodžassa toimii parhaillaan Naisten Pankin kaksi hanketta, Liberian hankkeet ovat päättyneet, mutta juuri Liberian innoittamana Naisten Pankki sai alkunsa vuonna 2007.

 

Sovitaan seuraavien lukupiirien aikataulusta yhdessä.
 
Tervetuloa mukaan lukemisen ystävät!
 
 
Lukupiirin tarkoitus
 
Lukupiirimme pitävät sisällään mielenkiintoisia keskusteluja kirjan aiheeseen liittyen. Samalla kun luemme ja keskustelemme, keräämme lahjoituksia, joita käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa, Aasiassa ja Jordaniassa.
 
Lukupiirin vapaaehtoinen 5-10 euron suuruinen osallistumismaksu maksetaan Naisten Pankki Oulun tilille FI40 1107 3500 6174 30. Lisätietoihin ”lukupiiri” ja maksun saajaksi paikallisryhmämme takana toimiva yhdistys Oulun aluesolu kehitysmaiden naisten hyväksi ry.
 
#LueNaiselleAmmatti