PERUTTU ”Viiden tähden uutuus” (HS): Punaorvot Helsingin kaupunginteatterissa 8.12.2020

TEATTERI ON PERUNUT KAIKKI ESITYKSET KOLMEN VIIKON AJALTA KORONARAJOITUSTEN TAKIA. TÄMÄ NÄYTÄNTÖ OSUU TUOHON AJANJAKSOON.

Punaorvot käsittelee koskettavasti syvää kansallista traumaa ja vaiettua ajanjaksoa Suomen historiassa sisällissodan jälkeen. Kansakunta oli jakautunut, ja Suomessa oli sodan jäljiltä lähes 25 000 punaorpoa. Valtioeliitin johdolla syntyi ajatus siirtää punaisten lapsia ideologisesti parempiin kasvuoloihin Pohjanmaalle pois kaupungeista ja huonojen työläisäitien luota.

Tule kokemaan ja tuo ystäväsikin! Autat samalla kehitysmaiden naisia saamaan ammatin.

Punaorvot kertoo erään Toisella linjalla asuvan perheen tarinan – isä on kuollut sodan jälkiselvittelyissä, ja äiti joutuu luopumaan lapsistaan, koska näille ei riitä ruokaa. Näytelmä seuraa äidin ja lasten elämää Helsingissä sekä Pohjanmaalla sijoitusperheissä. Se on koskettava kuvaus äidinrakkaudesta, toivosta ja anteeksiannosta – ja antaa äänen niille, jotka olivat täysin syyttömiä ympäröiviin tapahtumiin.

Lipun hinta on 43 euroa, josta 6 euroa ohjataan Naisten Pankille.

Varaa liput viimeistään 9.11.2020 lähettämällä viesti osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi.

Kirjoita varausviestiin esityksen nimi, esityspäivä, lippujen määrä sekä nimesi ja puhelinnumerosi. Saat varauksesta vahvistuksen sähköpostiisi. Lippukiintiö on rajallinen, joten pidäthän kiirettä.

Vahvista varauksesi maksamalla liput Naisten Pankki Helsinki tilille FI80 1745 3000 1728 27 heti, kun olet saanut vahvistuksen lippuvarauksestasi. Käytäthän maksaessasi viitenumeroa 1122, kiitos.

Liput jaetaan esityspäivänä 8.12. klo 18.15-18.45 teatterin eteisaulassa.

Tervetuloa teatteriin!

Naisten Pankki

Helsinki