Ystävänpäivän Uganda-ilta

Ystävänpäivänä saamme ainutkertaisen tilaisuuden kuulla miten Ugandan naiset ovat saaneet apua Naisten Pankilta. Kirkon Ulkomaanavun tiedottaja Ulla Kärki kävi Ugandassa vuosi sitten yhdessä Naisten Pankin vapaaehtoisryhmän kanssa.

Ugandassa Naisten Pankki tukee naisten säästö- ja lainaryhmiä, ugandalaista versiota kyläpankeista. Matkallaan ryhmä tapasi paljon Naisten Pankin toiminnassa mukana olevia naisia ja vieraili kylissä ja kodeissa. Monella ugandalaisnaisella on Naisten Pankin ansiosta omaa rahaa ensimmäistä kertaa elämässään. He osaavat kehittää talouttaan suunnitelmallisesti, ja ovat saaneet uusia taitoja muun muassa eläintenhoidosta, markkinoinnista ja tuotteidensa jatkojalostuksesta.

Tapahtumassa on mukana Kirsti Kauppinen Caring Hands -järjestöstä. Häneltä voi ostaa ugandalaisten naisten käsityönä tekemiä koruja. 20% tuotosta lahjoitetaan Naisten Pankille. Varaathan mukaasi käteistä koruostoksia varten! Myynnissä on myös lippuja naisjärjestöjen yhteiseen Minna Canth -juhlaan 19.3, hinta 20 euroa.

ILMOITTAUTUMINEN:   hannele.haltia@kolumbus.fi

Lämpimästi tervetuloa viettämään yhdessä ystävänpäivää!