Cooperation for Women’s Economic Development (CWED II) 2018 – 2020

Maa: Kambodža
Alue: Battambang, Pursat, Kampong Chhnang ja Kampong Speu
Kesto: 2018 – 2020
Budjetti: 750 000 € (kolmelle vuodelle)
Hankkeen nimi: Cooperation for Women’s Economic Development (CWED II)
Hyödynsaajien määrä: 9000
Kumppanijärjestö: Life With Dignity (LWD) ja Interchurch Organization for Development Cooperation (ICCO)
Cooperation for Women’s Economic Development (CWED II) -hankkeen tärkein tavoite on osuuskuntien naisjäsenten taloudellinen voimaantuminen.
Naisten kyvykkyyden ja itseluottamuksen parantumisen ansiosta he voivat aktiivisemmin osallistua yhteisöjensä kehittämiseen.
Cooperation for Women’s Economic Development (CWED II) -hanke pohjautuu Cooperation for Women’s Economic Development -hankkeen oppeihin. Hankkeen aikana perustettiin 17 naisten maatalousosuuskuntaa, joiden jäsenet saivat muun muassa yrittäjyyskoulutusta. Osuuskunnilla on laina- ja säästöryhmiä, jotka myöntävät jäsenilleen pieniä lainoja.
Seitsemän osuuskuntaa ovat myös perustaneet yhteisen keskuksen, johon maanviljelijät tuovat vihanneksiaan myytäväksi. Lisäksi jäsenet ovat esimerkiksi myyneet lannoitusaineita. Hankkeessa on menestyksekkäästi luotu osuuskunnilla johtamisrakenne, monipuolistettu yhteisöjen taloudellista kehitystä ja taloudellisia mahdollisuuksia sekä tuettu naisten osallisuutta.
Vuonna 2018 aloitettu hanke tukee naisten taloudellista ja sosiaalista voimaantumista vahvistamalla jo perustettujen, 17 osuuskunnan johtamista ja operationaalista kapasiteettia. Lisäksi varmistetaan, että osuuskunnat voivat tarjota enemmän ja parempia palveluja kasvavalle jäsenmäärälle.
Hankkeen hyödynsaajien määrä tulee kasvamaan jopa 9000:een.
Välillisiä hyödynsaajia ovat osuuskuntien jäsenten perheenjäsenet, yhteensä jopa 30 000 ihmistä. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään siihen, että kaikkein yhteisöjen haavoittuvimmassa asemassa olevilla naisilla on mahdollisuus osallistua osuuskuntien toimintaan. Kuten aina Naisten Pankin hankkeessa, vähintään 80% hyödynsaajista on naisia.
Hankkeen tuloksia vuonna 2018
Ensimmäisen vuoden aikana hankkeeseen osallistuvien määrä kasvoi noin tuhannella henkilöllä ja uusia maatalousosuuskuntia perustettiin 21.
179 maatalousosuuskunnan jäsenelle myönnettiin 150 dollarin alkupääoma kaupallisen vihannesviljelyn ja kanankasvatuksen aloittamiseksi. Osuuskunnille järjestettiin koulutuksia muun muassa yrittäjyydestä, markkinatutkimuksesta, mainonnasta sekä ympäristönmuutokseen sopeuttavista maataloustekniikoista kuten vettä säästävistä kastelujärjestelmistä ja kestävästä kanankasvatuksesta.
Köyhimpien maatalousosuuskuntiin kuuluvien kotitalouksien tukemiseksi hankealueelle rakennettiin 4 syväkaivoa kotitalous- sekä viljelytarpeisiin.
Vuoden 2018 aikana hankkeessa vieraili myös Naisten Pankin Skills Donation –vapaaehtoinen Johanna Arantola-Hattab. Yhdessä KUA:n projektipäällikön kanssa Arantola-Hattab toteutti markkinatutkimuksen, jonka tavoitteena oli vahvistaa paikallisen tiimin osaamista markkinatutkimuksessa ja ohjata ensimmäisen tutkimuksen tekoa. Tutkimustuloksia tullaan hyödyntämään muun muassa maatalousosuuskuntien tuotantoryhmien markkinoille pääsyn edistämisessä.