Socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls 2017 – 2019

Socio–economic empowerment of disadvantaged women and girls –hanke on jatkoa vuosina 2014 – 2016 toteutetulle Promotion of women’s economic, social and cultural rights -hankkeelle.

Tue yrittäjyyttä kehitysmaissa

euroa

Vuosien 2017 – 2019 aikana käytetään 450 000 € vahvistamaan jopa 4600 naisen asemaa. Hanke toteutetaan 12 kylässä Lalitpurin alueella, johon vuoden 2015 maanjäristys iski voimakkaasti.

Naisten Pankin työ pyrkii kehittämään, laajentamaan ja vahvistamaan naisvetoisia paikallisia instituutioita, jotka edistävät alueen naisten sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurillisia oikeuksia.

Hankkeen myötä vahvistetaan naisten mahdollisuuksia ansaita ja säästää rahaa. Osuuskuntatoiminnan myötä he saavat myös pääsyn pienlainojen pariin. Pyrkimyksenä on, että Naisten Pankin työn myötä naisista tulee taloudellisesti aktiivisia ja voimaantuneita toimijoita yhteisöissään ja he johtavat omia tuotteliaita yrityksiään ammattimaisesti saatuaan mahdollisuuden parantaa yrittäjyystaitojaan. Näin naisten asema niin perhe- kuin kylätasollakin vahvistuu.