Socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls 2017 – 2019

Maa: Nepal
Alue: Lalitpurin alue: Devichaur, Bhattedada, Ghusel, Bhardheu, Chaughare, Asrang, Pyutar, Malta, Bukhel, Nallu, Dalchoki ja Manikhel
Kesto: 2017 – 2019
Budjetti:  450 000 € (kolmelle vuodelle)
Hankkeen nimi: Socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls
Hyödynsaajien määrä: 4600
Kumppanijärjestö: Society of Local Volunteers Effort Nepal ja Federation of Women ja Entrepreneurs Association Nepal

Socio–economic empowerment of disadvantaged women and girls –hanke on jatkoa vuosina 2014 – 2016 toteutetulle Promotion of women’s economic, social and cultural rights -hankkeelle.

Tue yrittäjyyttä kehitysmaissa

euroa

Vuosien 2017 – 2019 aikana käytetään 450 000 € vahvistamaan jopa 4600 naisen asemaa. Hanke toteutetaan 12 kylässä Lalitpurin alueella, johon vuoden 2015 maanjäristys iski voimakkaasti.

Naisten Pankin työ pyrkii kehittämään, laajentamaan ja vahvistamaan naisvetoisia paikallisia instituutioita, jotka edistävät alueen naisten sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurillisia oikeuksia.

Hankkeen myötä vahvistetaan naisten mahdollisuuksia ansaita ja säästää rahaa. Osuuskuntatoiminnan myötä he saavat myös pääsyn pienlainojen pariin. Pyrkimyksenä on, että Naisten Pankin työn myötä naisista tulee taloudellisesti aktiivisia ja voimaantuneita toimijoita yhteisöissään ja he johtavat omia tuotteliaita yrityksiään ammattimaisesti saatuaan mahdollisuuden parantaa yrittäjyystaitojaan. Näin naisten asema niin perhe- kuin kylätasollakin vahvistuu.

Hankkeen tuloksia vuonna 2018:

  • Hankkeen piirissä oli yhteensä 11 osuuskuntaa, joihin kuului 3999 naista. Naiset ovat aktiivisesti säästäneet koko vuoden.
  • Osuuskuntien jäsenistä 1840 henkilöä lainasi rahaa. Keskimääräinen lainan koko kasvoi 374 euroon.
  • Kaikilla osuuskunnilla on liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi osuuskunnat ovat kehittäneet erilaisia säästö- ja luottoteemoja kuten kuukausittaiset säästöt, säästöt koulutusta, lasta tai perheen vanhimpia varten.
  • Kaikilla osuuskunnilla on myös keinoja, joilla tuodaan sosiaalista turvaa jäsenille: osuuskunnat antavat taloudellista tukea jäsenelle, jonka aviomies kuolee, muistaa jäsen-äitejä ja lasta uuden lapsen syntyessä, tarjoavat hätätilanteessa lainaa sekä tukevat osuuskuntien vanhimpia jäseniä.
  • 159 naista sai jatkokoulutusta, jossa keskityttiin ammattikoulutukseen (kuten bambutuotteiden valmistus, kiwi- sekä tomaattiviljelyyn ja luomukompostin tuotanto). 74 naista osallistui yrittäjyyden jatkokoulutukseen, jossa keskityttiin erityisesti maatalousyrittäjien yrittäjyysosaamisen kehittämiseen.
  • Vuonna 2018 hankkeen yksi painopiste oli markkinayhteyksien luomisessa: Kumppanimme FWEAN tuki naisyrittäjien pääsyä markkinointitapahtumiin, edisti ostajien ja myyjien välistä kommunikaatiota sekä tuotti markkinointimateriaaleja naisyrittäjille.
  • Vuoteen 2018 mennessä osuuskuntien jäsenistä 20 naista tuli valituiksi paikallisissa vaaleissa.
  • Kaikkiin osuuskuntiin on perustettu alakomitea sukupuolitunutta väkivaltaa vastaan, joiden yhteydessä toimii hätätilanteissa tukeva rahasto. Rahaston varoja voidaan käyttää esimerkiksi lakikuluihin tai väliaikaisen asumuksen turvaamiseen.

Hankeen vuosiraportit englanniksi