Socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls 2017 – 2019

 

Tue yrittäjyyttä kehitysmaissa

euroa

Maa: Nepal
Alue: Lalitpurin alue: Devichaur, Bhattedada, Ghusel, Bhardheu, Chaughare, Asrang, Pyutar, Malta, Bukhel, Nallu, Dalchoki ja Manikhel
Kesto: 2017 – 2019
Budjetti:  450 000 € (kolmelle vuodelle)
Hankkeen nimi: Socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls
Hyödynsaajien määrä: 4600
Kumppanijärjestö: Society of Local Volunteers Effort Nepal ja Federation of Women ja Entrepreneurs Association Nepal

IMG_6663Socio–economic empowerment of disadvantaged women and girls –hanke on jatkoa vuosina 2014 – 2016 toteutetulle Promotion of women’s economic, social and cultural rights -hankkeelle.

Vuosien 2017 – 2019 aikana käytetään 450 000 € vahvistamaan jopa 4600 naisen asemaa. Hanke toteutetaan 12 kylässä Lalitpurin alueella, johon vuoden 2015 maanjäristys iski voimakkaasti.

Naisten Pankin työ pyrkii kehittämään, laajentamaan ja vahvistamaan naisvetoisia paikallisia instituutioita, jotka edistävät alueen naisten sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurillisia oikeuksia.

Hankkeen myötä vahvistetaan naisten mahdollisuuksia ansaita ja säästää rahaa. Osuuskuntatoiminnan myötä he saavat myös pääsyn pienlainojen pariin. Pyrkimyksenä on, että Naisten Pankin työn myötä naisista tulee taloudellisesti aktiivisia ja voimaantuneita toimijoita yhteisöissään ja he johtavat omia tuotteliaita yrityksiään ammattimaisesti saatuaan mahdollisuuden parantaa yrittäjyystaitojaan. Näin naisten asema niin perhe- kuin kylätasollakin vahvistuu.

Hankkeen tuloksia vuonna 2017:

  • Hankkeella oli yhteensä 4480 hyödynsaajaa (4133 naista).
  • Hankkeen piirissä oli yhteensä 11 osuuskuntaa, joihin kuului 3752 naista. Naiset ovat aktiivisesti säästäneet koko vuoden.
  • Osuuskuntien jäsenistä 1434 henkilöä lainasi rahaa. Keskimääräinen lainan koko oli 316 €.
  • Osuuskunnista seitsemällä on liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi osuuskunnat ovat kehittäneet erilaisia säästö- ja luottoteemoja kuten kuukausittaiset säästöt tai säästöt koulutusta varten.
  • Osuuskunnista kolmella on myös keinoja, joilla tuodaan sosiaalista turvaa jäsenille: osuuskunnat antavat taloudellista tukea jäsenelle, jonka aviomies kuolee.
  • 264 naista sai yrittäjyyskoulutusta, jossa keskityttiin oman yrityksen perustamiseen ja olemassa olevan yrityksen kehittämiseen.
    • Näistä naisista 110 sai jatkokoulutusta, jossa keskityttiin ammattikoulutukseen (kuten bambutuotteiden valmistus ja luomukompostin tuotanto).
  • Osuuskuntien jäsenistä 18 naista tulivat valituiksi myös paikallisissa vaaleissa.
  • Osuuskuntien jäsenet järjestivät 4 kampanjaa sukupuolistunutta väkivaltaa vastaan.

Hankeen vuosiraportit englanniksi