Lukupiiri Fogga 19.10.2020

Foggan lukupiiriläiset tutustuvat lokakuussa ajankohtaiseen klassikkoromaaniin Ruttoon, Albert Camus'n vuonna 1947 julkaistuun teokseen, joka kuvaa pieneen algerialaisen kaupungin taistelua ruttoa vastaan. Ruton on sanottu  kertovan myös miehitetystä Ranskasta. Rutto edustaa maailmankirjallisuuden huippua.

Kaupungin taistelu ruttoepidemiaa vastaan muistuttaa kamppailua koronan voittamiseksi. ”Näin koronan aikana sen voi myös lukea kuin uusin silmin kertomuksena siitä, miten ihmiset käyttäytyvät  tuntemattoman, tarttuvan ja tappavan taudin vallatessa arjen,”kirjoittaa Minna Väisälä Kirsin Book Clubissa.

Marraskuun kirja on amerikkalaisen Ta-Nehisi Coatesin Vesitanssija, joka kertoo niin sanotusta maanalaisesta rautatiestä, jonka avulla orjat pakenivat plantaaseilta pohjoiseen. Tapaaminen on 16.11.

Joulukuun kirja on Hanna-Reetta Schreckin Minä maalaan kuin jumala, Ellen Thesleffin elämä ja taide. Lukupiiri kokoontuu 14.12.

Fogga-lukupiiri on valitettavasti täynnä eikä voi ottaa uusia jäseniä. Lukupiirin yhteyshenkilö on Kirsti-Liisa Orasmaa, sähköposti kirsti-liisa.orasmaa@gmail.com