Lukupiiri – syyskuun tapaaminen

Lukupiirimme ovat kaikille lukemisen ystäville avoimia, eivätkä ne edellytä ennakkoilmoittautumista. On suositeltavaa lukea käsiteltävänä oleva kirja ennen tapaamista, jotta keskusteluun on helpompaa osallistua. Kirjan lukeminen ei kuitenkaan ole pakollista, voit myös tulla mukaan vain kuuntelemaan ja inspiroitumaan hyvistä keskusteluista. Syyskuun lukupiiri järjestetään tiistaina 22.9 klo 18:00 alkaen Arctic Light – hotellin lasiterassilla (Valtakatu 18, 96200 Rovaniemi), mikäli tilanne sallii kasvokkain kokoontumisen ja tapaaminen Arctic Light hotellin lasiterassilla on mahdollista. Mikäli emme voi tavata kasvotusten, pidämme lukupiirin etälukupiirinä. Päivitämme tapahtumapaikkaa tilanteen mukaan.

Vaikka tapaisimme kasvotusten, mukaan lukupiiriin voi tulla myös Google Hangouts – sovelluksen kautta. Mikäli haluat osallistua mukaan etänä, laitathan sähköpostia osoitteeseen caritacatrina@gmail.com.

Syyskuun lukupiirin kirjana on Vappu Kannaksen teos Rosa Clay.

”Aina kun hän poistuu kotoaan, katseet ympäröivät häntä. Rosa on opettajatar, jumalanpelossa kasvatettu nuori nainen. Mutta hän on myös poikkeus, kummajainen: orpotyttö Ovambomaalta, jonka lähetyssaarnaajat ottivat hoiviinsa ja toivat Suomeen. Rosa kasvaa ankaran kasvattiäitinsä varjossa ja yrittää samalla keriä kasaan omaa tarinaansa. Kuka on hänen oikea äitinsä? Voiko hänellekin olla paikka tässä maailmassa? Vaikka Rosa on ujo ja arka, hän on henkisesti itsenäinen ihminen, jolla on vahva sisäinen maailma. Jopa kolkon ja syrjäisen ruukkikylän opettajattarena hän uskaltaa unelmoida jostain muusta: laulamisesta, kenties rakkaudesta.
Vappu Kannaksen esikoisromaani perustuu löyhästi Rosa Clayn (1875-1959) elämänvaiheisiin Suomessa.”

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Vapaaehtoinen osallistumismaksu:
Lukupiirin vapaaehtoinen osallistumismaksu (5 €) maksetaan Facebookin lahjoitussivun kautta:

https://www.facebook.com/donate/638593703441377/?fundraiser_source=external_url

Voit myös halutessasi tehdä vapaaehtoisen lahjoituksen käteisellä keräyslippaaseen lukupiirissä.

Tervetuloa mukaan kaikki kirjojen ystävät!

P.S Lukupiirille kaivataan nimeä! Mikä sinun mielestäsi olisi hyvä nimi? Kirjoita ehdotuksesi tapahtumaan tai kerro se paikan päällä!

LUKUPIIRIN TARKOITUS
Lukupiirimme pitävät sisällään mielenkiintoisia keskusteluja kirjan aiheeseen liittyen. Samalla kun luemme ja keskustelemme, keräämme lahjoituksia, joita käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa ja Aasiassa.

#LueNaiselleAmmatti