Utbildning tillhör alla!

Der är viktigt att minnas att alla kvinnor och flickor runt om i världen inte ha samma möjligheter att utbilda sig. En utbildning öppnar möjligheten för förvärvsarbete och beslutsfattande och medför stabilitet till hela familjen. Var med och se till att utbildning också är till för flickorna och kvinnorna!

Mer information om hur vi beaktar dataskydd och hanterar dina personuppgifter hittar du här. På våra sidor hittar du också personregisterbeskrivningar.

Vad åstadkommer vi med ditt understöd?

Att kunna läsa och skriva öppnar dörren till världen. En utbildning innebär att man har möjlighet att förvärvsarbeta eller rentav starta ett eget företag. När en kvinna har inkomster gagnar det hela familjen och barnen, i synnerhet flickorna, kan gå i skola. En mamma som arbetar, läser och är samhällsaktiv, är en god förebild för sina barn. Den fattigdomsspiral som varat i generationer kan brytas. Att en kvinna är läskunnig är den främsta förutsättningen för hon skall tas med i beslutfattandet och för att demokratin skall bli verklighet.

Med 30 euro kan en kvinna skaffa sig en yrkesutbildning
Med 75 euro kan en kvinna starta upp ett företag
Med 400 euro kan sex kvinnor delta i en läsklass och lära sig läsa

Vill du säkerställa att ditt understöd till kvinnorna är hållbart?

Bli Kvinnobankens månadsgivare >>

Med en månadsgåva understöder du u-landskvinnornas företagande behändigt och på ett hållbart sätt. Att ge ett månatligt understöd är ett lätt sätt att hjälpa så många flickor och kvinnor som möjligt. Som månadsgivare får du regelbundet information om hur ditt bidrag förändrar kvinnornas ställning.

Gör en värdefull investering och bli aktionär >>

Du kan bli aktionär i Kvinnobanken genom att donera 750 euro. Det beloppet utgör t.ex. en byabanks hela startkapital i Kambodja. Som aktionär är du en del av en genuint hållbar utveckling för jämlikhet.  Titta vilka som redan är med!

Ge Kvinnobankens Annorlunda Gåva  >>

Ge dina nära och kära något speciellt. Du kan ge en Kvinnobankens etiska gåva såsom Ett stipendium till en flicka, Ett yrke till en kvinna, ett smålån, En företagarutbildning eller en Kvinnobankens aktie.