Kvinnobanken fascinerar och inspirerar

Jag har hela mitt liv jobbat inom mediebranschen, de 20 senaste åren som chefredaktör på Finlands största dagstidning.

Trots det har jag inte synts lika mycket i medierna som idag, som ny ordförande för Kvinnobankens styrningsgrupp.

Under vecka 24 skedde t.ex följande: utrikesministeriets lunch för Phumzile Mlambo-Ngcuka chef för UN Women. Hon var mycket intresserad av Kvinnobankens verksamhet. Möte med två potentiella donatorer. Föredrag på den internationella Future Infinite kongressen med Kvinnobanken som ämne. Medverkade i ekonomiprogram på Yle I, med mycket diskussion om Kvinnobanken. Programmet sändes 25.7.

Man kunde kanske inbilla sig att man är en intressant mediepersonlighet, men frågan gäller tack och lov mycket större och viktigare saker. Det, att Kvinno-banken intresserar. Vi har flyt. Och det är bra det.

Publicitet har inget egenvärde men det är ett utmärkt instrument för att sprida kunskap om Kvinnobanken. Det i sin tur bidrar till ökade bidrag till förmån för kvinnor i utvecklingsländer. Den stora frågan är också hur man skall kunna förädla intresse och positiv publicitet till euro? Där har vi alla en utmaning. Vi behöver jämt både nya idéer, vi behöver omarbeta gamla idéer, och vi bör genomföra existerande idéer.

Kvinnobankens vår gick fint. Nu är det sommar och sommartiden ger kroppen, sinnet och hjärnan ro. Utvilade hjärnor orkar bättre producera nya idéer och planera. Efter semestern kavlar vi igen glatt upp ärmarna och sätter igång! Redan i september väntar Kvinnobankens stora gångprojekt.

Ett varmt tack till alla för början av året, jag önskar er en skön sommar!

Reetta Meriläinen