I Tavastehus sjuder verksamheten av glädje

 

Kvinnobankens lokalavdelning i Tavastehus hör till de aktivaste i Finland och verksamheten sjuder av glädje över det gemensamma arbetet. som leder gruppen berättar att hemligheten ligger däri, att alla erbjuds en möjlighet att göra det den kan och vill.

“Vi har några tiotal aktiva grupper, hantverksgruppen är en av de mest entusiastiska. Vi erbjuder också olika workshops, senast en kak-workshop och en workshop för vilda grönsaker. Man kan delta i en enda aktivitet om man inte vill binda sig för längre tid”.

I april bakades det ivrigt gräddkvargstårta med fruktgele´ i Hätilä kyrkas kaféutrymme som såldes till förmån för Kvinnobanken, till glädje för alla.

“I maj ordnades en mycket populär kurs i vilda grönsaker, en expert gav råd om hur man skall använda vilda grönsaker. Vi får materialet som donationer och brukar, beroende på workshop, uppbära en avgift på 15–20 euro”, berättar Aikasalo. Till exempel kunde vi få ihop nästan 20 yrken genom kak-workshopen.

Lokalgruppen i Tavastehus har också deltagit i Restaurangdagarna. Senaste år serverade man mat i ett vintage-kafé och i en våffelbar. Förutom att ordna egna aktiviteter deltar Tavastehusgruppen i andras evenemang, blanda annat har man sett Kvinnobanksmedlemmar både på Ekomässan och på Ämyrock.
Aikasalo påminner om att det är viktigt med feedback.

“Vi försöker alltid att tacka och uppmuntra varandra och dem som hjälper oss. Och det lönar sig att ha bra relationer till media, på det sättet sprids information om vår verksamhet.”

Text: Tiina Toivakka

Publicerad i Kvinnobankens Delårsrapport 1/2014