Hämeenlinnassa tempaistaan tekemisen ilosta

Hämeenlinnan Naisten Pankin paikallisryhmä on yksi Suomen aktiivisimpia, ja sen toiminnassa näkyy yhdessä tekemisen ilo. Paikallisryhmän vetäjä Päivi Aikasalo kertoo salaisuuden piilevän siinä, että jokaiselle tarjotaan mahdollisuus tehdä sitä, mitä osaa ja mistä pitää.

”Meillä on muutama kymmenen aktiivista tekijää, joista askarteluporukka on yksi innokkaimpia. Järjestämme myös erilaista pajatoimintaa, joista viimeisimmät ovat olleet kakkupaja ja villivihannespaja. Mukaan voi tulla vaikka vain yhteen tapahtumaan, jos ei halua sitoutua pitkäksi aikaa.”

Huhtikuussa leivottiin Hätilän kirkon kahviotiloissa urakalla kermarahkahedelmähyytelökakkuja Naisten Pankin toiminnan tukemiseksi – ja samalla myös omaksi ja lähipiirin iloksi.

Toukokuussa järjestettiin suuren suosion saavuttanut villivihannespaja, jossa alan asiantuntija antoi vinkkejä villivihanneksien käyttöön.

”Tarvikkeet saamme lahjoituksina ja maksuna peritään pajasta riippuen 15–20 euroa”, Aikasalo kertoo.

Esimerkiksi kakkupajan avulla saatiin kertymään lähes 20 Ammattia.

Hämeenlinnan paikallisryhmä on osallistunut myös Ravintolapäiviin. Viime keväänä ruokaa tarjottiin vintage-kahvilassa ja vohvelibaarissa.

Omien tempausten lisäksi hämeenlinnalaiset osallistuvat myös muiden järjestämiin tapahtumiin. Naistenpankkilaisia on nähty muun muassa Ekomessuilla ja Ämyrockissa.

Aikasalo muistuttaa myös palautteen antamisesta.

”Yritämme aina tsempata ja kiittää sekä toisiamme että meitä auttaneita ihmisiä. Ja mediaan kannattaa pitää aina hyvät suhteet, sitä kautta tieto toiminnastamme kulkee hyvin eteenpäin.”

Teksti: Tiina Toivakka
Julkaistu Naisten Pankin osavuosikatsauksessa kesällä 2014