Mikä on Naisten Pankki?

Naisten Pankki tukee naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä kestävän kehityksen periaattein. Naiset ovat Naisten Pankin työn keskiössä. Kun naisten asema vahvistuu, on vaikutus perheeseen ja koko yhteisöön välitön.

Anna naiselle Ammatti

euroa

Mikä Naisten Pankki on?

Naisten Pankki tukee hauraassa asemassa olevien naisten toimeentuloa. Voimavaranamme ovat kuukausilahjoittajat ja osakkaat, aktiiviset vapaaehtoiset sekä yritys- ja yhteisökumppanimme. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu. Naisten Pankin strategian löydät TÄÄLTÄ. Naisten Pankin esitteen löydät TÄSTÄ.

Naisten Pankin toiminnan kulmakivet

Unelma

Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta.

Missio

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Arvot

Kekseliäisyyttä ja sitkeyttä tarvitaan vaikeuksien keskellä,  ilo rohkaisee jatkamaan,  keskinäinen kunnioitus ja yhteenkuuluvuus auttavat eteenpäin,  toivo muuttuu todeksi tekojen kautta, läpinäkyvyys synnyttää luottamusta.

Naisten Pankki tukee naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä

Naisten Pankin idea on kirkas. Tuemme naisten yrittäjyyttä, koulutusta ja toimeentuloa kestävällä tavalla. Keskittyminen auttaa meitä auttamaan toimimaan tuloksekkaammin. Tutkimusten mukaan naisten tukeminen on kaikkein paras tapa tukea lapsien, perheiden ja koko yhteisöjen hyvinvointia.

Naisten Pankki on luotettava ja läpinäkyvä

Naisten Pankin varojen käyttöä ja hankkeiden tuloksellisuutta seurataan tarkasti. Hankkeiden edistymistä seurataan säännöllisesti ja kaikki hankeraportit ovat avoimesti luettavissa. Hankekohteet ja paikalliset yhteistyökumppanit valitaan huolella. Hanketta aloitettaessa varmistetaan tuen perillemenon lisäksi se, että tuki saa aikaan suunnitellun muutoksen.

Naisten Pankin talousraportit tuloineen ja kuluineen julkaistaan kerran kuussa täältä.

Naisten Pankki ei tee lähetystyötä

Kirkon Ulkomaanapu hallinnoi Naisten Pankin varoja, tekee varainhankintaa Suomessa ja toteuttaa hankkeet kehitysmaissa. Vapaaehtoisverkosto toteuttaa tapahtumia ja kampanjoita ympäri Suomen. Yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa valitsemme avustuskohteet ja määrittelemme avustustoiminnan muodot.

Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tämä on Kirkon Ulkomaanavun toiminnan ehdoton lähtökohta.

Usein kysytyt kysymykset >>

Haluatko kuulla lisää?

Pysy kärryillä ja tilaa Naisten Pankin uutiskirje!