Mikä on Naisten Pankki?

Nainen seisoo oven edessä.
Naisten Pankki tukee naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä kestävän kehityksen periaattein. Naiset ovat Naisten Pankin työn keskiössä. Kun naisten asema vahvistuu, on vaikutus perheeseen ja koko yhteisöön välitön.

Lahjoita

euroa

Mikä Naisten Pankki on?

 

Naisten Pankki tähtää hauraassa asemassa olevien naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein. Emme tee perinteistä kehitysyhteistyötä vaan toimintamme perustuu yhteisössä elävien naisten itsemäärittelemille tarpeille. Säästö- ja lainaryhmien sekä yrittäjyys- ja tuotantokouluksen avulla naiset pääsevät kiinni toimeentuloon ja heidän asemansa yhteisössä paranee. Toimeentulon kehittämisen lisäksi jokaisessa hankkeessa pyritään vahvistamaan naisten asemaa perheessä ja yhteisössä, kuten kouluttamalla naisia rauhantyöhön ja konfliktien ratkaisuun sekä sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan. Lue lisää täältä, miksi juuri naisten toimeentulo ja koulutus ovat avainasemassa tasa-arvon toteutumisen kannalta.

Toimimme tällä hetkellä 7 eri maassa, Jordaniassa, Ugandassa, Keskiafrikan tasavallassa, Nepalissa, Myanmarissa sekä Kambodzassa. Tänä vuonna aloitimme uuden hankkeen Keniassa. Vuodesta 2007 lähtien olemme työskennelleet 16 eri maassa kaikilla mantereilla. Voit tutustua käynnissä oleviin sekä menneisiin hankkeisiimme täällä.

Voimavaranamme ovat kuukausilahjoittajat ja osakkaat, aktiiviset vapaaehtoiset sekä yritys- ja yhteisökumppanimme. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu. Naisten Pankin strategian löydät täältä. Naisten Pankin esitteen löydät tästä.

Tuloksekasta ja kestävää muutosta

Naisten Pankki luo kestävää muutosta maailmassa. Tähtäämme pysyvään muutokseen, jossa yhteisöjen naiset voivat toimia ilman ulkopuolisten tahojen apua. Ammatillinen koulutus ja yrittäjyystaidot ovat myös pääomaa, jota ei mikään kriisi naisilta voi viedä. Tutkimusten mukaan naisten tukeminen on kaikkein paras tapa tukea lapsien, perheiden ja koko yhteisöjen hyvinvointia. Tämä näkyy myös työssämme. Tähän mennessä työstämme on hyötynyt 80 000 naista ja 400 000 lasta ja muuta perheenjäsentä. Lue lisää, miksi naisten tukemisella on iso vaikutus maailmanlaajuisesti.

Vuonna 2020

8 655 ihmistä sai hätäapua koronan vuoksi.
28 795 ihmistä vahvisti asemaansa ja toimeentuloaan.
120 000 perheenjäsentä sai turvatumman elämän.

537 laina- ja säästöryhmää toiminnassa
2 109 uutta yritystä perustettiin

Tutustu tuloksiimme tarkemmin 2020 vuosikertomuksesta.

Naisten Pankki on luotettava ja läpinäkyvä

Naisten Pankin varojen käyttöä ja hankkeiden tuloksellisuutta seurataan tarkasti. Hankkeiden edistymistä seurataan säännöllisesti ja kaikki hankeraportit ovat avoimesti luettavissa. Hankekohteet ja paikalliset yhteistyökumppanit valitaan huolella. Hanketta aloitettaessa varmistetaan tuen perillemenon lisäksi se, että tuki saa aikaan suunnitellun muutoksen.

Naisten Pankin talousraportit tuloineen ja kuluineen julkaistaan kerran kuussa täältä.

Naisten Pankin toiminnan kulmakivet

Unelma

Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta.

Missio

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Arvot

Kekseliäisyyttä ja sitkeyttä tarvitaan vaikeuksien keskellä,  ilo rohkaisee jatkamaan,  keskinäinen kunnioitus ja yhteenkuuluvuus auttavat eteenpäin,  toivo muuttuu todeksi tekojen kautta, läpinäkyvyys synnyttää luottamusta.

Naisten Pankki ei tee lähetystyötä

Kirkon Ulkomaanapu hallinnoi Naisten Pankin varoja, tekee varainhankintaa Suomessa ja toteuttaa hankkeet kehitysmaissa. Vapaaehtoisverkosto toteuttaa tapahtumia ja kampanjoita ympäri Suomen. Yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa valitsemme avustuskohteet ja määrittelemme avustustoiminnan muodot.

Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tämä on Kirkon Ulkomaanavun toiminnan ehdoton lähtökohta.

Usein kysytyt kysymykset >>

Tule mukaan!

Kiinnostaisiko toimia maailman naisten rinnalla? Voit ottaa osaa muunmuassa seuraavilla tavoilla:

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuukausilahjoittajana olet mukana rakentamassa pysyvää muutosta ja oikeudenmukaisempaa maailmaa, joka on tasa-arvoinen sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Kuukausilahjoittaminen on kätevä tapa tehdä tasa-arvotekoja joka kuukausi. Lue lisää täältä.

Tule vapaaehtoiseksi

Naisten Pankin vapaaehtoisena voit tarjota omaa ammattitaitoasi ja aikaasi tasa-arvon edistämiseen ja tulet osaksi valtakunnallista vahvaa verkostoamme. Toimimme useilla eri paikkakunnilla. Lue lisää vapaaehtoisuudesta täällä.

Seuraa ja pysy mukana menossa

Tiedä ensimmäisenä hankekuulumiset maailmalta ja pysy kärryillä valtakunnallisista tapahtumista ja toiminnasta tilaamalla Naisten Pankin uutiskirje.

Seuraa meitä somessa

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn