Mikä on Naisten Pankki?

Naisten Pankki on kehitysmaiden naisten asialla. Naisten Pankin kummitätinä toimii Elisabeth Rehn.

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Naiset ovat Naisten Pankin työn keskiössä. Tukemalla naista autamme koko perhettä ja myös koko kyläyhteisöä.

Haluan tukea kehitysmaan naista

euroa

Mikä Naisten Pankki on?

Naisten Pankki tukee hauraassa asemassa olevien naisten toimeentuloa. Voimavaranamme ovat aktiiviset vapaaehtoiset, lukuisat osakkaat ja lahjoittajat. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

Naisten Pankin toiminnan kulmakivet

Unelma

Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta.

Missio

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Arvot

Kekseliäisyyttä ja sitkeyttä tarvitaan vaikeuksien keskellä,  ilo rohkaisee jatkamaan,  keskinäinen kunnioitus ja yhteenkuuluvuus auttavat eteenpäin,  toivo muuttuu todeksi tekojen kautta, läpinäkyvyys synnyttää luottamusta.

Unelma paremmasta elämästä

Tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisten työtä köyhyyden voittamiseksi niin Afrikassa kuin muissakin maanosissa.

Naisten Pankki ei ole pelkästään naisten juttu. Naiset ovat Naisten Pankin avun pääkohde. Kyse ei kuitenkaan ole naiselta naiselle -tyyppisestä hankkeesta, vaan siitä, että auttamalla naista autamme hänen koko perhettään, mies mukaanlukien, sekä koko kyläyhteisöä.

Oma toimeentulo vahvistaa naisten roolia ja arvostusta sekä perheessään että yhteisössään. Naisten auttaminen on tutkitusti yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi.

Naisten Pankin tukijoina ja kuukausilahjoittajina toimivat yritykset, yhteisöt, naiset ja miehet.

Naisten Pankki ei ole yleistä kehitysapua

Naisten Pankin idea on kirkas. Tähtäämme naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein. Keskittyminen auttaa meitä auttamaan toimimaan tuloksekkaammin.

Naisten Pankki ei tee lähetystyötä

Kirkon Ulkomaanapu hallinnoi Naisten Pankin varoja ja toteuttaa hankkeet kehitysmaissa. Vapaaehtoisverkostomme kanssa keskitymme varojen keräämiseen ja yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa valitsemme avustuskohteet ja määrittelemme avustustoiminnan muodot.

Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tavoitteemme on ihmisten auttaminen, eikä auttamisen taustalla ole tavoitetta käännyttää tai muuttaa avunsaajien vakaumusta tai mielipiteitä. Tämä on Kirkon Ulkomaanavun toiminnan ehdoton lähtökohta.

Naisten Pankki vie avun perille

Kyllä. Pyrimme pitämään toiminnan mahdollisimman tehokkaana. Se tarkoittaa valtavaa joukkoa vapaaehtoisia antamassa aktiivista työpanostaan varainhankintamme puolesta. Kirkon Ulkomaanavun tarkat periaatteet puolestaan ohjaavat hanketyön edistymisen ja tehokkuuden seurantaa.

Naisten Pankki on suomalainen keksintö

Naisten Pankki on suomalainen keksintö. Tule mukaan toimintaan!

Haluatko kuulla lisää?

Pysy kärryillä ja tilaa Naisten Pankin uutiskirje!