Mikä on Naisten Pankki?

Nainen seisoo oven edessä.
Tuemme naisten koulutusta ammattiin ja yrittäjyyteen Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Tavoitteemme on, että jokaisella naisella on taloudellinen vapaus ja valta päättää omasta elämästään.

Lahjoita

euroa

Vahvistamme tyttöjen ja naisten asemaa

Tuemme hauraassa asemassa olevia tyttöjä ja naisia saamaan koulutuksen ja oman toimeentulon. Toimintamme perustuu aina heidän itse määrittelemilleen tarpeilleen. Työmme on kestävää, sillä vahvistamme tyttöjen ja naisten omaa osaamista.

  • Tarjoamme ammatillista koulutusta tytöille ja naisille.
  • Perustamme säästö- ja lainaryhmiä sekä tarjoamme yrittäjyys- ja tuotantokouluksia, joiden avulla naiset pääsevät kiinni omaan toimeentuloon.
  • Vahvistamme naisten asemaa perheessä ja yhteisössä kouluttamalla naisia rauhantyöhön ja konfliktien ratkaisuun sekä toimimaan sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan.
  • Meitä tarvitaan, sillä naisten oikeudet työhön, toimeentuloon ja omaa elämää koskeviin päätöksiin eivät vielä toteudu kaikkialla.

Työmme kohdistuu aina naisten aseman edistämiseen, mutta työn vaikutus näkyy myös perheiden ja yhteisön hyvinvoinnin kasvuna. Naisten tasa-arvoisemman aseman myötä lapset, perheet ja yhteisöt voivat paremmin.

Lue lisää täältä, miksi juuri naisten toimeentulo ja koulutus ovat avainasemassa tasa-arvon toteutumisen kannalta.

Missä Naisten Pankki toimii?

Toimimme tällä hetkellä 7 maassa: Jordaniassa, Ugandassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Nepalissa, Myanmarissa, Kambodzassa sekä Keniassa. Naisten Pankin hankkeet toteuttaa Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu.

Vuodesta 2007 lähtien olemme työskennelleet 17 eri maassa kaikilla mantereilla. Voit tutustua käynnissä oleviin sekä menneisiin hankkeisiimme täällä.

Voimavaranamme ovat kuukausilahjoittajat ja osakkaat, aktiiviset vapaaehtoiset sekä yritys- ja yhteisökumppanimme. Naisten Pankin strategian löydät täältä. Naisten Pankin esitteen löydät tästä.

Tuloksekasta ja kestävää muutosta

Luomme pysyviä muutoksia, sillä koulutus, ammatti ja yrittäjyys ovat pääomaa, jota mikään kriisi ei voi viedä pois. Tavoitteenamme on, että naiset eivät tarvitse mitään ulkopuolista tukea, ja he osaltaan tukevat yhteiskuntien kehitystä.

Tutkimusten mukaan naisten tukeminen on parhaita keinoja vahvistaa lasten, perheiden ja kokonaisten yhteisöjen hyvinvointia.

Tähän mennessä työstämme on hyötynyt 80 000 naista ja 400 000 lasta ja muuta perheenjäsentä.

Lue lisää, miksi naisten tukemisella on iso vaikutus maailmanlaajuisesti.

Vuonna 2020

8 655 ihmistä sai hätäapua koronan vuoksi.
28 795 ihmistä vahvisti asemaansa ja toimeentuloaan.
120 000 perheenjäsentä sai turvatumman elämän.

537 laina- ja säästöryhmää toiminnassa
2 109 uutta yritystä perustettiin

Tutustu tuloksiimme tarkemmin 2020 vuosikertomuksesta.

Naisten Pankki on luotettava ja läpinäkyvä

Naisten Pankin varojen käyttöä ja hankkeiden tuloksellisuutta seurataan tarkasti. Hankkeiden edistymistä seurataan säännöllisesti ja kaikki hankeraportit ovat avoimesti luettavissa. Hankekohteet ja paikalliset yhteistyökumppanit valitaan huolella. Hanketta aloitettaessa varmistetaan tuen perillemenon lisäksi se, että tuki saa aikaan suunnitellun muutoksen.

Naisten Pankin talousraportit tuloineen ja kuluineen julkaistaan kerran kuussa täältä.

Naisten Pankin toiminnan kulmakivet

Unelma

Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut elannon, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta.

Missio

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Arvot

Kekseliäisyyttä ja sitkeyttä tarvitaan vaikeuksien keskellä,  ilo rohkaisee jatkamaan,  keskinäinen kunnioitus ja yhteenkuuluvuus auttavat eteenpäin,  toivo muuttuu todeksi tekojen kautta, läpinäkyvyys synnyttää luottamusta.

Naisten Pankki ei tee lähetystyötä

Kirkon Ulkomaanapu hallinnoi Naisten Pankin varoja ja toteuttaa hankkeet Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Tavoitteemme on naisten tukeminen heidän omien tarpeidensa mukaan. Tuen taustalla ei ole tavoitetta käännyttää tai muuttaa avunsaajien vakaumusta tai mielipiteitä. Tämä on Kirkon Ulkomaanavun ja Naisten Pankin toiminnan ehdoton lähtökohta.

Usein kysytyt kysymykset >>

Tule mukaan!

Kiinnostaisiko toimia maailman naisten rinnalla? Voit ottaa osaa muunmuassa seuraavilla tavoilla:

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuukausilahjoittajana olet mukana rakentamassa pysyvää muutosta ja oikeudenmukaisempaa maailmaa, joka on tasa-arvoinen sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Kuukausilahjoittaminen on kätevä tapa tehdä tasa-arvotekoja joka kuukausi. Lue lisää täältä.

Tule vapaaehtoiseksi

Naisten Pankin vapaaehtoisena voit tarjota omaa ammattitaitoasi ja aikaasi tasa-arvon edistämiseen ja tulet osaksi valtakunnallista vahvaa verkostoamme. Toimimme useilla eri paikkakunnilla. Lue lisää vapaaehtoisuudesta täällä.

Seuraa ja pysy mukana menossa

Tiedä ensimmäisenä hankekuulumiset maailmalta ja pysy kärryillä valtakunnallisista tapahtumista ja toiminnasta tilaamalla Naisten Pankin uutiskirje.

Seuraa meitä somessa

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn