Mikä on Naisten Pankki?

Nainen hymyilee ja katsoo kameraan.

Lahjoita

euroa


Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu suomalainen keksintö. Tuemme heikoimmassa asemassa olevia naisia hankkimaan ammatin ja toimeentulon.

Vahvistamme naisten asemaa

Tuemme naisten koulutusta ammattiin ja yrittäjyyteen Afrikassa ja Aasiassa. Tavoitteemme on, että jokaisella naisella on taloudellinen vapaus ja valta päättää omasta elämästään. Naisten Pankin hankkeet toteuttaa Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu.

Voimavaranamme ovat aktiiviset vapaaehtoiset, tärkeät lahjoittajat ja vastuulliset yrityskumppanit.

Toimimme kehittyvissä maissa

Juuri nyt meillä on hankkeita 5 maassa: Ugandassa, Nepalissa, Myanmarissa, Kambodzassa ja Keniassa. Vuonna 2021 yhteensä:

  • 8 622 naista osallistui yrittäjyyskoulutuksiin
  • 31 671 ihmistä vahvisti asemaansa ja toimeentuloaan
  • 131 089 perheenjäsentä sai turvatumman elämän.

Vuodesta 2007 lähtien olemme työskennelleet 17 eri maassa kaikilla mantereilla. Voit tutustua käynnissä oleviin sekä menneisiin hankkeisiimme täällä.

Tuloksekasta ja kestävää muutosta

Luomme pysyviä muutoksia, sillä koulutus, ammatti ja yrittäjyys ovat pääomaa, jota mikään kriisi ei voi viedä pois. Tavoitteenamme on, että naiset eivät tarvitse mitään ulkopuolista tukea, ja he osaltaan tukevat yhteiskuntien kehitystä.

Tutkimusten mukaan naisten tukeminen on parhaita keinoja vahvistaa lasten, perheiden ja kokonaisten yhteisöjen hyvinvointia.

Tähän mennessä työstämme on hyötynyt 92 000 naista ja 460 000 lasta ja muuta perheenjäsentä. Tutustu tuloksiimme tarkemmin täällä.

Naisten Pankki on luotettava ja läpinäkyvä

Naisten Pankin varojen käyttöä ja hankkeiden tuloksellisuutta seurataan tarkasti. Hankkeiden edistymistä seurataan säännöllisesti ja kaikki hankeraportit ovat avoimesti luettavissa. Hankekohteet ja paikalliset yhteistyökumppanit valitaan huolella. Hanketta aloitettaessa varmistetaan tuen perillemenon lisäksi se, että tuki saa aikaan suunnitellun muutoksen.

Naisten Pankin talousraportit tuloineen ja kuluineen julkaistaan kerran kuussa täältä.

Naisten Pankki ei tee lähetystyötä

Kirkon Ulkomaanapu hallinnoi Naisten Pankin varoja ja toteuttaa hankkeet Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Tavoitteemme on naisten tukeminen heidän omien tarpeidensa mukaan. Tuen taustalla ei ole tavoitetta käännyttää tai muuttaa avunsaajien vakaumusta tai mielipiteitä. Tämä on Kirkon Ulkomaanavun ja Naisten Pankin toiminnan ehdoton lähtökohta.

Usein kysytyt kysymykset >>

Tule mukaan!

Kiinnostaisiko toimia maailman naisten rinnalla? Voit ottaa osaa muunmuassa seuraavilla tavoilla:

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuukausilahjoittajana olet mukana rakentamassa pysyvää muutosta ja oikeudenmukaisempaa maailmaa, joka on tasa-arvoinen sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Kuukausilahjoittaminen on kätevä tapa tehdä tasa-arvotekoja joka kuukausi. Lue lisää täältä.

Tule vapaaehtoiseksi

Naisten Pankin vapaaehtoisena voit tarjota omaa ammattitaitoasi ja aikaasi tasa-arvon edistämiseen ja tulet osaksi valtakunnallista vahvaa verkostoamme. Toimimme useilla eri paikkakunnilla. Lue lisää vapaaehtoisuudesta täällä.

Seuraa ja pysy mukana menossa

Tiedä ensimmäisenä hankekuulumiset maailmalta ja pysy kärryillä valtakunnallisista tapahtumista ja toiminnasta tilaamalla Naisten Pankin uutiskirje.

Seuraa meitä somessa

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn