Naisten Pankin podcast

Vasemmalla ja oikealla puolella kuvaa olevat kaksi pinkinsävyistä päätä sivulta päin kuvattuna katsovat toisiaan oranssilla taustalla. Keskellä lukee Naisten Pankin podcast Muutoksella on naisen kasvot.

Lahjoita ammatti

euroa


Naisten Pankin podcastissa kiinnostavat naiset kertovat työstään, valinnoistaan ja esikuvistaan. Kuuntele ja inspiroidu, kuinka naiset muuttavat maailmaa!

Minkälaisen polun uraauurtavat naiset ovat kulkeneet? Kuuntele Naisten Pankin uusi podcast-sarja: Muutoksella on naisen kasvot.

Haastattelimme THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekia, kirjailija, laborantti ja IT-asiantuntija Nura Farahia, toimittaja, kirjailija ja somevaikuttaja Julia Thurénia sekä piispa Mari Leppästä.

Vapaaehtoisten tuottama podcast vie sinut rehellisten tarinoiden äärelle. Samalla selviää, miksi ammatti ja oma toimeentulo on ihan jokaiselle tärkeää.

Nainen katsoo kameraan ja hymyilee. Kuvassa lukee Naisten Pankin podcast muutoksella on naisen kasvot Hanna Nohynek

Muutoksella on naisen kasvot: Hanna Nohynek

Miten rokotteet liittyvät tasa-arvoon? Miten Hanna Nohynek päätyi lääkäriksi? Entä mihin tautiin hän haluaa löytää rokotteen?

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin kasvot tulivat koronan aikana tutuksi koko Suomelle.

Kansainvälisesti arvostettu rokoteasiantuntija on omistanut työelämänsä tieteen tekemiselle ja sairauksien voittamiselle rokotteiden avulla. Työ tieteen parissa motivoi Hannaa niin paljon, että se ei mahdu virka-aikaan.

”On hirveän vaikea kuvitella, että se kaikki innostus pakattaisiin virka-aikaan, vaan työ vie mennessään ja yksi asia poikii toisen. Kun pystyy ratkaisemaan yhdessä toisten kanssa ongelmia, se on tosi upea tunne”, Hanna sanoo.

Kuuntele tästä >>

Lataa jakson tekstitiedosto (PDF) >>

Nainen katsoo kameraan ja hymyilee. Kuvassa lukee Naisten Pankin podcast muutoksella on naisen kasvot Julia Thurén

Muutoksella on naisen kasvot: Julia Thurén

Mikä saa nuoren naisen kiinnostumaan rahasta ja tekemään siitä itselleen ammatin? Miten kotitöiden tasa-arvoisempi jako parantaisi Julia Thurénin mielestä naisten asemaa globaalisti?

Kuinka tärkeä kriteeri raha on Julialle, kun hän tekee ammatillisia valintojaan?

Toimittaja, tietokirjailija ja somevaikuttaja Julia Thurén on käsitellyt tuotannossaan sijoittamista ja säästämistä.

Juliaa motivoi ajatus, että jokainen voi omalla työllään parantaa elämäänsä. Siksi hän pitää tärkeänä avointa keskustelua rahasta, palkkatasa-arvosta, kotitöistä ja unelmien toteuttamisesta. Julian omat unelmat ovat ihmisen kokoisia.

”Aina ei tarvitse haluta lisää. Haaveilen oikeastaan vain siitä, että elämä jatkuisi juuri tällaisena. Se ei ole tyytymistä vaan tyytyväisyyttä olemassa olevaan”, Julia sanoo.

Kuuntele tästä >>

Lataa jakson tekstitiedosto (PDF) >>

Nainen katsoo kameraan ja hymyilee. Kuvassa lukee Naisten Pankin podcast muutoksella on naisen kasvot Nurah Farah

Muutoksella on naisen kasvot: Nura Farah

”Itsenäinen nainen voi tehdä itsenäisiä päätöksiä ja olla mukana yhteiskunnassa”, sanoo Nura Farah.

Nura on helsinkiläinen Suomi-palkittu kirjailija, tutkimuslaborantti ja it-asiantuntija, joka uskoo koulutuksen voimaan.

Koulutus luo perusturvaa ja sen avulla nainen pääsee itsenäistymään. Se antaa mahdollisuuden itsenäistyä myös taloudellisesti, Nura sanoo.

Mikä on saanut Nuran opiskelemaan aina uutta? Kuka häntä on kannustanut? Mistä Nura vielä urallaan haaveilee?

Kuuntele tästä >>

Lataa jakson tekstitiedosto (PDF) >>

Nainen katsoo kameraan ja hymyilee. Kuvassa lukee Naisten Pankin podcast muutoksella on naisen kasvot Mari Leppänen

Muutoksella on naisen kasvot: Mari Leppänen

Millaisia valintoja Mari Leppänen on tehnyt omassa elämässään? Millaista tukea hän on saanut muilta naisilta työssään piispana? Mistä Marin mukaan tunnistaa elämän harhapolut ja ovatko ne harhapolkuja lainkaan?

Mari Leppänen on Turun ensimmäinen naispiispa ja kolmas naispiispa koko Suomessa. Hän joutuu edelleen puolustamaan naisten ja vähemmistöjen oikeuksia omassa työssään niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Mari kertoo uskaltaneensa tarttua elämän lahjoittamiin kirkkaisiin hetkiin, jotka ovat ohjanneet eteenpäin vaikeissakin murroskohdissa.

Kuuntele Naisten Pankin podcastista, millaiset valinnat, ihmiset ja arvot ovat vaikuttaneet Marin elämään.

Kuuntele tästä >>

Lataa jakson tekstitiedosto (PDF) >>

Kiitokset

Podcastin tekivät Naisten Pankin upeat ja ammattitaitoiset vapaaehtoiset Mari Kankaanranta, Kati Teirikko, Maria Tolsa ja Kaisa Viljanen. Sydämellinen kiitos. Lämmin kiitos myös haastatteluista, avoimuudesta ja tuesta naisten puolesta, Hanna Nohynek, Julia Thurén, Nura Farah ja Mari Leppänen.

Jaksojen tekstitiedostot ovat tulossa tälle sivulle pian. Podcastin jingle: ”Wholesome” Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 4.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Tervetuloa mukaan!

Tue naisten työtä ja yrittäjyyttä, jotta naiset kaikkialla voivat päättää itse elämästään.