Kahvittelemalla naisille Ammatteja

Suomi-Honduras Seura ry ja Naisten Pankki toteuttavat yhteisen projektin hondurasilaisen Alquimista Coffee Labin kautta. Jokaisesta myydystä kahvipaketista lahjoitetaan 1,50 euroa Naisten Pankille.

Lahjoita naiselle Ammatti

euroa

Suomi-Honduras Seura ry on vuonna 2016 perustettu ystävyysseura, joka pitää yllä ja kehittää Suomen ja Hondurasin välisiä suhteita. Seura edistää myös monikulttuurista yhteistyötä ja vuorovaikutusta sekä auttaa suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumisessa.

Filosofiamme mukaan maailmaa ei voi kerralla pelastaa, mutta paremman tulevaisuuden hyväksi voi meistä jokainen toimia aktiivisesti. Naisten Pankki on ollut meille alusta pitäen innoittajana. Koulutus on meidänkin mielestä ratkaiseva tekijä naisten aseman parantamiseksi.

– Mietimme pitkään, mitä me voisimme tehdä edistääksemme tätä asiaa ja päätimme lahjoittaa jokaisesta myydystä kahvipaketista 1,50 euroa Naisten Pankille kehitysmaiden hyväksi, kertoo Suomi-Honduras Seura ry:n puheenjohtaja Helem Halonen.

Kahvia voi tilata ennakkoon Suomi-Honduras Seura ry:n kautta kahdesti kuussa. Seura järjestää myös erilaisia tapahtumia, joissa kahvia voi ostaa paikan päällä.

-Mahdollisuuksien mukaan olemme mukana myös Naisten Pankin paikallisryhmien tilaisuuksissa eri puolilla Suomea, Helem Halonen kertoo.

Suomi-Honduras Seura ry hankkii kahvin Alquista Coffee Lab -pienpaahtimolta, joka ostaa koko tuotantonsa Catracha Coffeen kuuluvilta pienviljelijöiltä. Catrache Coffee on Hondurasissa La Pazin alueella toimiva yritys, jonka kautta naispienviljelijöiden kahvin vienti onnistuu ilman minimituotantovaatimuksia. Yritys myös kouluttaa naisia ja järjestää viikoittain muun muassa talouden, käsitöiden ja vieraiden kielten työpajoja.

Lisätietoa Catrache Coffeesta ja kahvin ennakkotilausohjeet löydät täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kahvihetket tuottivat kehitysmaiden naisille työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia

Suomi-Honduras-seuran Kahvittelemalla Naisille Ammatteja -kampanja yhdisti herkulliset kahvihetket ja hyvän tekemisen konkreettisella tavalla: jokaisesta myydystä kahvipaketista seura lahjoitti 1,5 euroa kehitysmaiden naisille Naisten Pankin kautta. Kampanjan aikana myytiin yhteensä 77 pakettia kahvia....

Lue lisää