Kevään uutuussarja Maan voima heijastaa alkuperäiskansojen kulttuuria – hyväntekeväisyyskorulla tuetaan Naisten Pankkia

Kevään uutuuskoru Maan voima on saanut vaikutteita alkuperäiskansojen kulttuurista. Korusarjan on suunnitellut Kalevala Korun korumuotoilija, taiteen maisteri Kaisaleena Mäkelä. Osa korusarjan tuotosta lahjoitetaan Naisten Pankille.

Maan voima edustaa nykyihmisen suhdetta luontoon Korumuotoilija Kaisaleena Mäkelää on aina kiinnostanut ihmiset ja erityisesti alkuperäiskansat. Inspiraatio korusarjaan tulikin pitkältä matkalta Australian alkuperäiskansojen parissa. Korusarjan neliömäinen muoto edustaa maata ja tilaa, ihmisen suhdetta maahan. Suunnittelijan mukaan koru on syntynyt luonnon inspiroimana.

Maan voima -korusarjassa Kalevala Koru esittelee ensimmäisen kerran mustan pronssin. Musta väri saadaan aikaiseksi normaalilla pronssin pintakäsittelyaineella, jota käytetään Kalevala Korun pronssikoruissa. Mustissa pronssikoruissa pintakäsittelyaine jättää pronssin pintaan mustan sävyn. Toisin kuin muissa pronssikoruissa mustan pronssin koruja ei enää uudelleen käsitellä kirkkaaksi. Muut korusarjan materiaalit ovat harjattu hopea ja pronssi.

Kalevala Koru jatkaa hyväntekeväisyyskorujen sarjaa Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima suomalainen rahasto kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi. Kalevala Koru haluaa tukea tätä toimintaa lahjoittamalla osan jokaisesta myydystä Maan voima -korusta Naisten Pankille ja antaa näin kehitysmaiden naisille mahdollisuuden hankkia toimeentulon itselleen ja perheelleen. Kirkon Ulkomaanapu vastaa hankkeiden toteutuksesta, seurannasta ja raportoinnista.

"Hyväntekeväisyyskorut ovat olleet pitkään keskeinen osa Kalevala Korun ajattelutapaa. Itse asiassa koko yritys on käynnistynyt varainkeruusta tärkeään tarkoitukseen, ja tämä henki elää edelleen Kalevala Korussa vahvana. Naisten Pankki on innovatiivinen rahasto, joka edistää naisten yrittäjyyttä. Tämä käytännönläheinen tapa toimia kehitysmaissa on varsin kiinnostavaa ja luo Naisten Pankista meille luontevan yhteistyökumppanin", sanoo Kalevala Koru Oy:n toimitusjohtaja Laura Lares

Lisätietoja Naisten Pankista www.naistenpankki.fi.