Naisten Pankille Vuoden organisaatioteko -palkinto

Naisten Pankki on palkittu SoL Finland ry:n Vuoden organisaatioteko -palkinnolla. SoL Finland ry on osa kansainvälistä Society for Organisational Learning -verkostoa, joka toimii 40 maassa.

Palkinto myönnettiin Naisten Pankille sen aktiivisesta toiminnasta kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi. Toiminnallaan Naisten Pankki on omalta osaltaan luomassa tasa-arvoa ja tukemassa kestävän kehityksen periaatteita maailman köyhien keskuudessa.

– Palkinto on hieno tunnustus Naisten Pankille ja sen aktiivisille vapaaehtoisille. Olemme iloisia siitä innosta, millä ihmiset, yritykset ja yhteisöt ovat tulleet mukaan toimintaan ja sen kehittämiseen. Uskomme, että Naisten Pankissa on kaikki ainekset kasvaa merkittäväksi yhteiskunnalliseksi liikkeeksi. Tämä palkinto tukee Naisten Pankin tärkeää työtä kehitysmaiden naisten aseman parantamiseksi, summaa tunnelmiaan Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Mehtälä.

Vuoden organisaatioteko on SoL Finland ry:n vuosittain myöntämä palkinto. Palkinto jaetaan merkittävästä teosta, joka tukee oppivan organisaation toimintaperiaatteita ja arvopohjaa. Palkinnon saajasta päättää SoL Finland Ry:n hallitus. Tunnustuksen vastaanotti Naisten Pankin ohjausryhmän jäsen Anni Vepsäläinen kaksipäiväisessä Sol Conference 2008 -tapahtumassa Helsingissä.

Lisätietoja:

Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Mehtälä,  puh. 050 539 8590 Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan yksikön päällikkö Riikka Karppinen,  puh. 09 1802 561

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi. Keskeisimpänä toimintamuotona ovat kyläpankit, joiden pienlainojen piirissä on jo yli 2 000 naista perheineen. Avustuskohteita on käynnissä Etiopiassa, Kambodzhassa, Ugandassa, Liberiassa ja Perussa.

Lue lisää Naisten Pankin toiminnasta uusilta nettisivuilta www.naistenpankki.fi.