Naisten Pankilta kaksi miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten hyväksi

Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankki -rahasto rikkoi kahden miljoonan euron rajan lahjoituksissa. Vuonna 2007 perustetun rahaston avulla tuetaan kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa.
 
Naisten Pankkiin on saatu sen perustamisesta lähtien yli kaksi miljoonaa euroa lahjoituksia. Toinen miljoona saatiin kokoon nopeasti, alle vuodessa.
 
-Tämän rajapyykin saavuttaminen näin nopeasti osoittaa, että olemme oikealla asialla ja teemme työtä oikealla tavalla. Varainhankintaa on kehitetty ja olemme järjestäneet paljon tapahtumia. Tapahtumien avulla olemme saaneet näkyvyyttä, uusia lahjoittajia ja vapaaehtoistyöntekijöitä, joiden apuun toimintamme turvaa, Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Vermas kertoo.
 
Toiminta kasvaa edelleen
 
Naisten Pankille lahjoitetuilla varoilla tuetaan kyläpankkeja, ammattikoulutusta ja kymmeniä tuhansia naisyrittäjiä kehitysmaissa. Rahaston avulla rahoitetaan muun muassa yli 200 kyläpankin toimintaa.
 
-Unelmamme on, että yhä useampi kehitysmaan nainen saa mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän ja yhä useampi kylä voi paremmin. Ihmiset ympäri maailmaa ovat mukana tekemässä tästä totta.
 
Tällä hetkellä Naisten Pankki tukee kahdeksaa kehitysyhteistyöhanketta, yksi projekti on jo saatu päätökseen. Tämän vuoden aikana on tehty päätös kahdesta uudesta hankkeesta Sierra Leonessa ja Kongossa.
 
-Kunnianhimoisena tavoitteena on muutaman vuoden kuluttua kerätä vuositasolla viisi miljoonaa euroa. Jotta se saavutetaan, kuukausilahjoittajien rooli on ensisijaisen tärkeä, Vermas kertoo.
 
Naisten Pankki perustettiin toukokuussa 2007. Se kerää varoja suomalaisilta yksityishenkilöiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon parantamiseksi. Varojen käytöstä kehitysyhteistyöhön vastaa Kirkon Ulkomaanapu.
 
Naisten Pankki on mukana SuomiAreenassa Porissa 21.7 – 23.7. Torstaina 22.7. keräämme lahjoituksia tapahtumassa Tule laulamaan ja ostamaan poliitikon ääni! Lämminhenkisessä tilaisuudessa laulavat ja laulattavat eduskunnan karaokekerho sekä Eino Grön, Anna Hanski, Jussi Hakulinen, Mira Kunnasluoto ja Reiska Laine Band.
 
Lisätietoja:

Varainhankinnan koordinaattori Liisa Melin, puh. 050 326 3882
Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Vermas, puh. 050 303 8190

www.naistenpankki.fi

Tilinumero: Nordea 157230-500504FI 3315723000500504    BIC: NDEAFIHH