Naisten Pankin toiminta laajenee

Naisten Pankin toiminta laajeni vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Uusia naisten toimentulon kehittämiseen tähtääviä hankkeita käynnistettiin Liberiassa ja Perussa. Suomessa toiminta laajeni Naisten Pankin aloitettua alueellisen toiminnan Tampereella vuorineuvos Kari Neilimon johdolla.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana Naisten Pankin rahastoon kertyi varoja 52 000 euroa. Vuoden 2008 tulos syyskuun loppuun mennessä on yhteensä 184 000 euroa.    Naisten Pankki rahoittaa vuoden 2008 aikana Kirkon Ulkomaanavun hankkeita Etiopiassa, Liberiassa, Perussa, Ugandassa ja Kambodzhassa.  Uusia hankkeita on suunnitteilla Kongon demokraattiseen tasavaltaan ja Nepaliin.   -Perun ja Liberian uudet hankkeet ovat lähteneet liikkeelle suunnitelmien mukaisesti koulutuksella ja tilanteen alkukartoituksella, kertoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.   Elokuussa Liberiassa käynnistyi kaksi uutta hanketta. Liberiassa kehitetään yhteensä 21 paikallisen naisyhdistyksen toimintaa ja erityisesti niiden tulonhankintaa. Toisessa Liberiassa elokuussa käynnistyneessä hankkeessa edistetään naisten oikeuksien toteutumista. Hankkeessa annetaan 80 naiselle perusvalmiudet kouluttaa väestöä ja välittää tietoa naisten perintö- ja avioliitto-oikeutta säätelevästä laista.   Toukokuussa 2007 perustetulla Naisten Pankilla on 268 osakasta ja osakkeita on myyty 427. Perustamisensa jälkeen Naisten Pankki on kerännyt yhteensä 592 000 euroa naisten toimeentulon kehittämistä varten.

Naisten Pankki on vaikuttajanaisten ja Kirkon Ulkomaanavun perustama rahasto, jonka avulla parannetaan kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon mahdollisuuksia.

Naisten Pankki rahoittaa muun muassa pienlainoja, ammattikoulutusta, työkalujen ja materiaalien hankintaa ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa.   Lisätietoja: Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Mehtälä puh. 050 539 8590 Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan yksikön päällikkö Riikka Karppinen puh. 09 1802 561 www.naistenpankki.fi