Naisten Pankki juhlii 3-vuotissyntymäpäiviä työn merkeissä

image

Naisten Pankki täyttää toukokuussa kolme vuotta. Kirkon Ulkomaanavun hallinnoiman Naisten Pankin rahaston toiminta on kolmessa vuodessa levinnyt ympäri Suomea, ja kehitysmaissa sen varoilla on tuettu lukuisia kyläpankkeja, monenlaista ammattikoulutusta ja kymmeniä tuhansia naisyrittäjiä.

Rahastoon on kerätty huhtikuun 2010 loppuun mennessä 1 776 800 euroa. Osakkaita on nyt 797. Pankin tämän alkuvuoden tulos on 240 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Osakkeiden lisäksi rahaston varoja on kerrytetty esimerkiksi merkkipäivä- ja muilla lahjoituksilla sekä erilaisista tempauksista saaduilla tuotoilla. Tänä vuonna Toisenlainen äitienpäivälahja Ammatti kehitysmaan naiselle oli todellinen menestys. Neljän päivän aikana lahjoitusten määrä oli 6 000 euroa. Esimerkiksi Oulussa äitienpäivänä myytiin kuudessa tunnissa upeat 118 Ammattia.

Naisten Pankin tukijakunnassa on yksityishenkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä eri puolella Suomea. Naisten Pankin aluesoluja on nyt seitsemän ja niiden vapaaehtoiset ovat aktiivisesti ideoineet toimintaa. Naisten Pankin vapaaehtoisten järjestämät konsertit, kirpputorit, naisten illat ja taidenäyttelyt ovat kolmen vuoden aikana osoittaneet, että on monta tapaa toimia naistenpankkilaisena.

”Olemme ylpeitä myös siitä, että osakkainamme on naisten asioiden puolesta vahvasti taistelevia naisia. He pitävät asiaa esillä ja vaativat globaalistikin muutoksia naisten asemaan. Me osallistumme omalla toiminnallamme siihen, että kehitysmaan naisille luodaan pohja omaehtoiselle toimeentulolle ja yrittäjyydelle. Siksi mekin vietämme syntymäpäiviä tämän hyvän työn merkeissä!” Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Vermas sanoo.

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Rahaston varoilla rahoitetaan muun muassa kyläpankkeja ja niiden pienlainoja, ammattikoulutusta, työkalujen ja materiaalien hankintaa ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa. Varojen käytöstä kehitysyhteistyöhön vastaa Kirkon Ulkomaanapu, joka on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja ulkoministeriön kumppanijärjestö.

Naisten Pankki perustettiin 24.5.2007.

Lisätietoja:

Riitta Vermas,  Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja,  050-3038 190
Liisa Melin, Naisten Pankin koordinaattori, 050-326 3882

www.naistenpankki.fi    Naisten Pankin löydät myös Facebookista