Naisten Pankki käynnistää useita uusia hankkeita

image

Naisten Pankki laajentaa edelleen toimintaansa kehitysmaiden naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseksi. Tänä vuonna käynnistyy hankkeita viidessä uudessa maassa: Angolassa, Guatemalassa, Haitissa, Kosovossa ja Palestiinalaisalueilla.

Angolassa perustetaan säästöryhmiä ja annetaan pienyrittäjyyskoulusta. Guatemalassa hankkeen erityispiirre on oikeusapu alkuperäiskansojen maanomistuskysymyksissä. Haitissa tulee alkuvaiheessa näkymään vahvasti katastrofin jälkeinen jälleenrakennus. Kosovossa pyritään lisäämään etnisten ryhmien keskinäistä vuorovaikutusta ja vahvistamaan naisten mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnassa. Palestiinalaisalueilla parannetaan erityisesti yksinhuoltajaperheiden ja työttömien maanviljelysmahdollisuuksia sekä opetetaan tuotteiden markkinointia ja yrittämiseen liittyviä taitoja.

Toiminta laajenee myös uusilla hankkeilla Kambodzhassa, Nepalissa ja Ugandassa.

Kaikissa Naisten Pankin hankkeissa, uusissa ja vanhoissa, tuetaan naisten omaehtoisen toimeentulon parantamista, koulutusta, työllistymistä ja oikeuksien parantamista.

Naisten Pankin hankkeita on nyt yhteensä 12 maassa. Naisten Pankin rahoittamien kyläpankkien ja muun toiminnan vaikutuspiirissä on tuhansia naisia ja heidän perheitään.

”Toiminnan laajentaminen on saatu aikaiseksi hyvällä varainhankintatyöllä. Vapaaehtoisryhmät ympäri maata ovat tehneet tässä upeaa työtä”, Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma sanoo.

Naisten Pankin vapaaehtoisverkosto on laajentunut koko Suomeen ja kasvaa edelleen. Aluesoluja on tällä hetkellä 23 Etelä-Suomesta Tornioon.

Tammi–helmikuun 2011 aikana Naisten Pankin tulot olivat lähes 200 000 euroa.

Täysin uudenlaista varainhankintaa

Naisten Pankki on aloittanut uudenlaisen varainhankintamallin yhteistyössä Nordea-pankin kanssa. Yhteistyö pitää sisällään Naisten Pankin logolla varustetun maksukortin sekä ePossu-palvelun, jolla Naisten Pankin lahjoittaja voi valita säästämisen kohteeksi lahjoittamisen Naisten Pankille. Lahjoitus voi olla pyöristys ylöspäin ostoksen loppusummasta tai kiinteä summa korttiostosta kohden.

Naisten Pankki kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Olemme vapaaehtoisyhteisö, jossa voimavaranamme ovat aktiiviset vapaaehtoiset, lukuisat osakkaat ja lahjoittajat. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu. Kyläpankki on naisten perustama, omistama ja hallinnoima itsenäinen pienkassa, johon säästetyt ja lahjoitetut varat kiertävät lainoina jäsenten kesken.

Lisätietoja: 

Ritva Ohmeroluoma, Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja, p. 0400 109 021
Ritka Heino, varainhankinnan johtaja, Kirkon Ulkomaanapu, p. 0400 103 284

Lue lisää Naisten Pankin hankkeista: www.naistenpankki.fi
Facebook-ryhmä: www.facebook.com/naistenpankki
Osta äitienpäivälahjaksi Ammatti naiselle: www.toisenlainenlahja.fi/fi/ammatti/