Naisten Pankki laajenee Tampereelle

Vuorineuvos Kari Neilimo ohjausryhmän puheenjohtajaksi

 

Naisten Pankki laajentaa toimintansa Tampereelle, jonne perustetaan ensimmäinen alueellinen Naisten Pankki. Naisten Pankki on rahasto, joka kerää varoja kehitysmaiden naisten aseman parantamiseksi.

 

Vuorineuvos Kari Neilimo on valittu Naisten Pankin Tampereen alueellisen ohjausryhmän puheenjohtajaksi.

 

– Kehitysmaiden naisten ja lasten auttaminen on erittäin tärkeää. Se on yksi parhaista tavoista luoda hyvinvointia, turvallisuutta ja tasa-arvoisuutta maailmaan. Haluan omalta osaltani olla mukana tällaisessa toiminnassa. Naisten Pankki on hyvä tapa luoda sosiaalista hyvinvointia maailmaan, toteaa Neilimo.

 

Mikä Naisten Pankki?

 

Naisten Pankki on vaikuttajanaisten ja Kirkon Ulkomaanavun perustama rahasto, jonka avulla parannetaan kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon mahdollisuuksia.

Naisten Pankki rahoittaa muun muassa pienlainoja, ammattikoulutusta, työkalujen ja materiaalien hankintaa ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa.

 

Naisten Pankilla on tällä hetkellä 260 osakasta. Osakkeita on myyty 413 ja lahjoituksia on kertynyt yhteensä 560 000 euron verran.

 

Nyt perustettava Tampereen alueellinen Naisten Pankki tulee toimimaan paikallisesti Pirkanmaan alueella. Toiminnan kohderyhmänä ovat erityisesti yritykset.

 

Tampereen yrittäjänaisten puheenjohtaja Sointu Lanki toimii alueellisen ohjausryhmän varapuheenjohtajana. Muut jäsenet ovat lääketieteen tohtori Riitta Alaja, pastori, toimittaja Hilkka Olkinuora, toimitusjohtaja Mervi Juutilainen, tuomiorovasti Olli Hallikainen, säätiön asiamies Simo Lahtinen, elinkeinojohtaja Kari Kankaala, pääkonsuli Jaakko Harjula, kehitysjohtaja Juha Kostiainen, sijoitusjohtaja Ritva Tiainen ja vakuutusmeklari Kirsti Toikka.

 

Lisätietoja:

 

Naisten Pankin Tampereen alueellisen ohjausryhmän puheenjohtaja Kari Neilimo, puh. 050 1754

Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Mehtälä puh. 050 539 8590

Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan yksikön päällikkö Riikka Karppinen puh. 09 1802 561

www.naistenpankki.fi