Anniina on Hämeenlinnan Naisten Pankin puheenjohtaja

Hämeenlinnan Naisten Pankki on saanut uuden puheenjohtajan. Päivi Aikasalo on toiminut tehtävässä alusta alkaen, vuodesta 2011, ja nyt oli uuden puheenjohtajan aika.

Uusi puheenjohtaja on Anniina Iivonen, 62. Hän on syntyisin Rovaniemeltä, mutta hän on asunut pitkään Hämeenlinnassa. Arkityötä Anniina tekee päiväkodin johtajana. Perheeseen kuuluu puoliso ja kolme aikuista tytärtä, jotka eivät enää asu kotona. Myös kaikki tyttäret haluavat olla mukana Naisten Pankin toiminnassa.
Anniina harrastaa akvarellimaalausta. Aikaa kuluu myös lastenlasten kanssa. Lastenlapsia on neljä, viides on tulossa. Perheellä on myös Lapissa mökki, ja siellä käydään usein. Lapin mökillä rentoudutaan, luetaan kirjoja, pilkotaan puita ja nautitaan luonnosta.

Anniina kertoo olleensa aina yhteiskunnallisesti aktiivinen. Hänen äitinsä oli tukkuliikkeen johtaja ja Anniina kertoo, että häntä ei kasvatettu mihinkään perinteiseen tytön muottiin.

– Haluan olla mukana sellaisessa kehitysyhteistyössä, joka auttaa juuri naisia. Naisten asemaa parantamalla koko maailma voi muuttua paremmaksi. Mielessäni on kestävän kehityksen teema: Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti. Mielestäni se sopii myös Naisten Pankin toimintafilosofiaan. Haluan toimia niin.

Anniina on aktiivinen toimija monella tavalla. Hän on kohta jäämässä eläkkeelle.

– Haluan varmistaa, että minulla on jotain tekemistä myös eläkkeellä, nauraa Anniina, joka oikeasti tekee jatkuvasti jotain. Minulle on tärkeää se, että en tee tätä työtä yksin. Tässä on joukko aktiivisia ja innostuneita naisia. Yhdistyksessämme kaikki toimivat, ei vain hallitus. Se on olennaista.

Toivotamme Anniinalle työniloa uudessa tehtävässä!

 

Kuva ja teksti: Päivi Aikasalo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pääsiäismarkkinat

Naisten Pankki on mukana Hämeen linnan pääsiäismarkkinoilla. Myyntipöydällämme monenlaista mukavaa, kaunista ja herkullista.

Lue lisää

Naisten Pankki mukana Leivintuvan joulumarkkinoilla

Olemme mukana Kahvila Leivintuvan joulumarkkinoilla. Myymme itse tehtyjä joulukoristeita ja käsitöitä.

Lue lisää

Hämeenlinnan Naisten Pankki mukana Tuomaan markkinoilla

Hämeenlinnan Naisten Pankki on mukana Hämeen linnan Tuomaan markkinoilla. Tykkitornissa olevalla myyntipöydällämme on mm. leivonnaisia, saaristolaisleipää, jouluisia askarteluja, kortteja ja käsitöitä.

Lue lisää

Kaikille avoin ilta

Tervetuloa uudet ja entiset Naisten Pankista kiinnostuneet kaikille avoimeen iltaan. Kahvila Intola Arx-talossa tarjoaa meille olohuoneen, jossa voimme keskustella, ideoida sekä tutustua Naisten Pankin toimintaan ja toisiimme. Kahvilasta voi tietysti...

Lue lisää

Hämeenlinnan Naisten Pankin 5v-juhlat

Hämeenlinnan Naisten Pankki perustettiin 1.4.2011. Juhlimme 5-vuotissyntymäpäivää torstaina 14.4. klo 18.30 Osuuspankin kerhohuoneella Kasarmikatu 6. Mukana Reetta Meriläinen. Hän kertoo omaelämäkerrastaan ”Tytön tie”. Musiikkia lauluyhtye Vox. Valokuvia vuosien varrelta. Tarjoilua...

Lue lisää

Mindfulness ja rentoutusilta Hämeenlinnassa

Mindfulness ja rentoutusilta torstaina 18.2.2016, klo 18-20 Ammattiopisto Tavastialla, Hattelmalantie 25. Mindfullnessia ohjaa Taija Keskinen. Illan päätteeksi rentoutusharjoitukset Heli Lähteenmäen johdolla. Pajassa tutustutaan käytännönläheisiin Mindfulness-harjoituksiin, joita voit ottaa käyttöön arjessa....

Lue lisää

Hämeenlinnassa viihdyttiin ja tutustuttiin

Naisten Pankin perinteiset Syyspäivät vietettiin tänä vuonna kaksipäiväisinä Hämeenlinnassa. Tapahtuma keräsi yli 80 naistenpankkilaista, ja päivien aikana kuultiin uutta, tutustuttiin ja viihdyttiin. Hämeenlinnan ohjelma käynnistyi ohjausryhmän puheenjohtajan Reetta Meriläisen puheenvuorolla....

Lue lisää