Kahdeksanvuotiaan Julianan leipomuksilla kerättiin naisille Ammatteja

Mummon avustuksella leivotut kuppikakut ja muut herkut maistuivat Ravintolapäivän vierailijoille Hämeenlinnassa.

Toukokuun ravintolapäivänä lauantaina 16.5. oli Hämeenlinnassa oma mehu- ja leivoskioski, Kipsa 35, myös Julianalla. Juliana on kohta yhdeksänvuotias ja hän rakastaa leipomista. Juliana on mielellään leiponut mummonsa kanssa aina kaksivuotiaasta lähtien. Leipominen on Julianan ja mummon yhteinen juttu. Leivonnaiset, kuppikakut, muffinssit, macaronit, keksit ja pullat Kipsaan olikin tehty yhdessä mummon kanssa.

Nyt Juliana sai laittaa pystyyn ensimmäisen ”oikean” kioskinsa. Julianan äiti Maura kertoo, että kioskin pitäminen on Julianalle tuttua. Oma leikkikioski on ollut kotiportin pielessä jo monta kertaa, mutta nyt aikuisetkin halusivat hieman panostaa tähän Julianan leikkiin, ja näin syntyi oikea kioski.

– Aina emme ehdi osallistua Julianan leikkeihin, mutta nyt päätimme auttaa, äiti myhäilee.

Julianan kioskin tuotto meni kokonaan Naisten Pankille. Tämä oli Maura-äidin valinta; hänen mukaansa naisten toimeentulon parantaminen hyödyttää koko perhettä ja kokonaisia yhteisöjä, ja siksi Naisten Pankki vaikutti erinomaiselta avustuskohteelta. Maura kertoo, että he haluavat opettaa lapsille vastuuta ja välittämistä. Hän uskoo, että ihminen on sitä onnellisempi, mitä vähemmän keskittyy itseensä, ja mitä enemmän suuntaa energiansa hyvän tekemiseen toisille.

Samaan aikaan Hämeenlinnassa järjestettiin toritapahtuma, Mahdollisuuksien tori. Tämä tapahtuma korostaa monikulttuurisuutta ja pyrkii edistämään globaalia oikeudenmukaisuutta. Mahdollisuuksien torille osallistui yli kaksikymmentä yhdistystä, ja myös Naisten Pankki oli yhtenä järjestönä mukana tapahtumassa. Naisten Pankki jakoi tietoa toiminnastaan, ja tarjolla oli myös Naisten Pankin askartelijoiden valmistamia tuotteita.

Kaupungin toisella puolella, Sairionrannassa, oli samana lauantaina myös perinteinen paviljongin Kevätkahvila. Tässä tapahtumassa myytiin kahvin ja teen ohella erilaisia leivonnaisia. Lisäksi pyöritettiin onnenpyörää. Moni ostaja oli huomioinut sen, että leivonnaisia oli luvattu myydä myös mukaan, ja jotkut tulivatkin kahville omien leivoslaatikoiden kanssa. Laatikot oli helppo täyttää makeilla herkuilla, ja olivatpa ne myös ekologinen valinta! Jälleen kerran sää suosi ravintolapäivän tapahtumia.

Kiitos ahkerille ihmisille! Luotamme Julianan kaltaisiin aktiivisiin, osaaviin, ennakkoluulottomiin ja reippaisiin naistenpankkilaisiin! Kiitos myös asiakkaille, he ovat välttämättömiä.

Teksti ja kuvat: Päivi Aikasalo

juliana4 juliana5