Naisten Pankin Pullapulkka Hämeenlinnassa Laskiaisena

Hämeenlinnassa Naisten Pankki aloitti vuoden varainkeruun liikkuvalla pop up-ravintolalla; pullapulkalla.

Tämän vuoden ensimmäinen ravintolapäivä sattui mukavasti laskiaissunnuntaihin 15.2.15. Hämeenlinnassa Naisten Pankki aloitti vuoden varainkeruun liikkuvalla pop up-ravintolalla; pullapulkalla. Tämänkertainen ravintola oli toteutukseltaan ”pitkän” ravintolapäivähistoriamme helpoin. Pullat uuniin, täytteet (kermaa ja hilloa) pulliin, kuumaa mehua termoskannuun ja sitten Naisten Pankin vaatteissa menoksi muutama esite taskussa. Loistava sää suosi – ihana auringonpaiste ja juuri mäenlaskuun sopiva pikkupakkanen.

Tällä kerralla ravintolatoiminta aloitettiin kahdessa eri osoitteessa sekä  ”perinteisessä”  Sairionrannan leikkipuistossa kaupungin itäpuolella että uutena aluevaltauksena kaupungin länsipuolella Ahvenistonjärven rannalla kaupungin parhaiden pulkkarinteiden vieressä.  Pulkat lähtivät myös sujuvasti liukumaan leikkipuistosta Vanajaveden rantareitille, jonne aurinkoinen sää oli houkutellut runsaasti kävelijöitä. Kaikilla lenkkeilijöillä ei tosin ollut mukanaan rahaa, mutta hyvää mieltä pulkkaravintola aiheutti heillekin. Lisäksi monet olivat hyvinkin kiinnostuneita Naisten Pankin toiminnasta, ja siinä pulkkaa vetäessä saikin iloisesti viestiä välittää.

Paikallinen lehdistö oli jälleen kerran mukavasti tiedottanut ravintolapäivän kahviloista – ja taattua oli, että pullapulkkakin sai asiakkaita.  Sairionrannassa oli ihmisiä jo vanhasta tottumuksesta hyvissä ajoin odottamassa kahvilaa, kun pulkka oli sinne vasta matkalla. Tuntui tuokin hyvältä – meidän Naisten Pankin ravintolapäivätoimintamme on jo itsestäänselvänä pidettyä! Moni tuli myös pussin kanssa ostamaan pullaa kotiin päiväkahville  – ikään kuin olisi hakenut leipomosta uunituoretta pullaa konsanaan.  Varainhankintamme kannalta erityisen hieno sää oletettavasti heikensi myyntiä Ahvenistolla, jonne olivat perheet lähteneet kokopäivän piknikeväiden kanssa ja siellä pullanmyynti jäi toivottua vähäisemmäksi. Mutta jäipä pullia sitten sen verran yli, että saatoimme sekä toimittaa kiitossatsin K-Supermarket Hätilään, joka ystävällisesti sponsoroi laskiaispullatarvikkeitamme että pakastaa muutaman pullan seuraavaan askarteluryhmän kokoontumiseen iloiseksi herkkuyllätykseksi aktiiviselle vapaaehtoisillemme.

Seuraava ravintolapäivä on toukokuussa  – siitä vain muutkin paikallisryhmät – tai vaikka yksityishenkilöt – omaa ravintolaa rohkeasti suunnittelemaan ja keräämään varoja Naisten Pankin hyväksi!


”Pullapulkkailija” Taija Pihlajaniemi

4-vuotiaan Hämeenlinnan Naisten Pankin aktiivinen puuhanainen
Kuva: Antti Piirainen

Katso lisää kuvia Naisten Pankin Hämeenlinnan Facebook sivulta.